Într-o primă rundă a remizelor în seria a IV-a a Ligii a 3-a, Național Sebiș și Millenium Giarmata nu au făcut notă discordantă. Ambele au revenit pe tabelă, cu mențiunea că timișenii au reușit să și piardă pe final avansul avut în fața „satelitului” lui FC Hermannstadt. În schimb, sebișenii au impus egalul în Valea Jiului, după o repriză secundă bună, încununată prin reușita din lovitură liberă a lui Ruță, cu largul concurs al zidului celor de la Șirineasa.
Mâine (de la ora 15), sebișenii pleacă – evident – cu prima șansă la câștigarea celor trei puncte. Până la urmă, au 14 puncte și 7 locuri avans față de partenerul de întrecere, dar Călin Cojocaru nu dorește ca elevii săi să considere vreun moment partida câștigată dinainte. „Am face cea mai mare greșeală să credem că vom avea un meci simplu cu Giarmata, dimpotrivă. O echipă ce a revenit de la 0-2 la 3-2 și doar o neatenție la ultima fază a meciului a privat-o de o victorie în prima etapă e una extrem de periculoasă. Are ambiție, nu se dă bătută niciodată și are un lot mai bun decât în tur. Rosenblum, Călin și Beloescu sunt jucători foarte buni la acest nivel, sunt sigur că nu vor veni în excursie la Sebiș. Prin urmare, e nevoie de concentrare și mobilizare maximă din partea tuturor jucătorilor mei. Ne propunem să câștigăm fiecare meci, iar final vom vedea unde suntem în clasament. Dar, acum contează doar meciul cu Giarmata, o echipă pe care o respect, căci acolo mi-am început cariera de antrenor, dar pe care vreau să o înving sâmbătă. E și primul meci al anului în fața suporterilor noștri, pe care vrem să-i facem fericiți”, spune mana­gerul-antrenor al Naționalului.
Giarmata și Sebișul s-au înfruntat deja în acest an, în cadrul unui meci amical, la Dezna, încheiat cu victoria Naționalului cu 3-1. „Atunci, ambele echipe eram la debutul pregătirii, va fi alt meci sâmbătă. Sper să jucăm cu aceeași determinare din meciul cu Hermannstadt și la Sebiș. Băieții au revenit de la 0-2 și chiar dacă am fost egalați la 3 în ultimul minut nu pot fi supărat pe ei. Dimpotrivă, mi-au demonstrat că au caracter și valoare, cu experiența stăm mai prost. Întâlnim o formație peste nivelul în care evoluează, dar căreia, la fel ca în ultimii ani, îi lipsește ceva pentru a promova. Sincer, nu cred că Sebișul mai speră la locul 1, dar asta nu o face mai puțin periculoasă. Fără presiunea obiectivelor, echipele joacă mai bine, pe asta ne bazăm și noi. Chiar dacă situația din clasament spune că ar mai trebui să avem emoții, știu ce băieți am lot și nu cred că se pune problema să avem probleme cu retrogradarea. Va fi un meci deschis, sper ca lumea din tribune să aibă ce vedea ca spectacol fotbalistic”, a menționat Răzvan Leuca.
Antrenorul „millenarilor” știe că nu-l poate suprinde prea mult pe Cojocaru, atâta timp cât acesta l-a avut elev, dar a mai și lucrat cu jucători ca Rosenblum, Stupu sau Chrecheși. Domșa și Ștefănescu sunt suspendați la Giarmata, iar Sebiș, Petculescu e accidentat.

Recomandările redacției