Comuna Grăniceri este după cum se știe o comună de câmpie. Prin urmare pământul este excelent pentru cultivarea în special a cerealelor.În consecință ocupația de bază a locuitorilor ei este agricultura. Firește că gospodarii din Grăniceri mai practică și alte îndeletniciri –cum este creșterea animalelor dar cele legate strict de cultivarea pământului sunt de bază. Așa se face că în zonă pământul este cultivat aproape în totalitate, mai precis în proporție de… 99%, după spusele primarului Claudiu Bătrânuț. Comuna mai cuprinde și satul Șiclău, aflat la câțiva kilometri.
„Este o mare bucurie pentru noi să vedem că terenurile arabile sunt lucrate şi cultivate în proporţie de 99%, prin urmare nu pot decât să-i felicit pe toţi cei implicaţi în această activitate. Avem, de asemenea, peste 12 000 de oi, ceea ce este deosebit. Aceasta s-a văzut clar și în perioadele când se eliberează adeverinţele pentru APIA dar mai ales în teren, firește. Anul acesta grâul a dat rod foarte bogat și secerișul este aproape gata. Noi avem trei asociații mari în comună și un număr rezonabil de persoane care își cultivă pământul în particular. Un aspect îmbucurător este că o societate comercială din comună a făcut și face achiziția producției de grâu din acest an, la un preț avantajos și cu plata pe loc, asigurând și transportul. Așa că anul acesta cultivatorii pot să planifice producția anului viitor, ceea ce este benefic“ ne spunea primarul.
Cât despre alte activități, Claudiu Bătrânuț ne-a asigurat că limita finanțării de care dispune se preocupă și de finalizarea obiectivelor demarate în anii anteriori cum ar fi amenajarea bazei sportive din Grăniceri, amenajarea sălii de evenimente și a unei bucătării la Căminul Cultural din grăniceri. Dintre cele finalizate poate fi enumerată finalizarea lucrărilor la Capela Mortuară din satul aparținător Șiclău.

Recomandările redacției