SANYO DIGITAL CAMERAÎn urma întâlnirii cu fermierii, de la Nădlac, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Dan Botănoiu, a organizat, la sediul PSD Arad, împreună cu un alt secretar de stat, Alexandra Braica- o conferinţă de presă. Evident, fiind vorba despre Nădlac, cea mai arzătoare problemă de pe agenda de lucru a fost găsirea unei soluţii pentru ca agricultorii din zonă să aibă acces la terenuri, problemă pentru care deputaţii Flavius Măduţa şi Dorel Căprar au avut nenumărate intervenţii. Pentru realizarea subtraversării, spune secretarul de stat, în perioada următoare specialiştii de la ANIF vor inventaria toate elementele legate de desecare, urmând ca pasajul să fie realizat în paralel cu infrastructura pentru desecări. În cadrul întâlnirii de la Nădlac, Dan Botănoiu a prezentat fermierilor, punctual, toată agenda legislativă legată de agricultură, pentru ca în cel mai apropiat posibil orizont de aşteptare piaţa agricolă din România să fie funcţională. Din păcate, niciun guvern de după revoluţie nu a realizat o strategie privind producţia agricolă integrată, condiţia esenţială pentru a fi luată în considerare la nivelul agriculturii celorlalte ţări din Uniunea Europeană.
Din multitudinea de cifre concrete oferite de către secretarul de stat, reiese că agricultura românească a înregistrat importante creşteri în ultima perioadă, iar dacă se vor implementa măsurile preconizate vom putea rezista cu brio pe o piaţă corect competitivă. În acest context, a precizat secretarul de stat, agricultura judeţului Arad reprezintă un reper excepţional de important. „Este important să rezolvăm şi problemele punctuale ale fermierilor din zonă. Vom găsi o soluţie pentru oamenii de acolo”, a conchis secretarul de stat Botănoiu.
Gabriel Constantinescu

  • A.Pop spune:

    Subtraversare la o autostrada care nu se face ? E prinsa autostrada Arad – Nadlac in bugetul pe 2014 ? Sau trecerile denivelate pe centura Nord ? Stie cineva ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției