Secretarul general al Primăriei din Deva băgat la zdup

0
346

Reținerea secretarului Primăriei – Sârbu Laura și a angajatului din cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria din Deva – Sârbu Hadrian a avut loc pentru 24 de ore, începând cu data de 31 martie 2021. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în aplicare a acțiunii penale și reținerea acestora pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată și respectiv la complicitatea la traficul de influență în formă continuată.  

De asemenea, o persoana fizică, administrator al unei societăți comerciale, a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență. 

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind și de ajutorul soțului ei, Sârbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri  suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva. 

Concret, banii respectivi ar fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție. 

Influența s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de cinci august 2020, omul de afaceri a încheiat cu primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparații curente la Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva). 

Ca urmare a înțelegerii inițiale, omul de afaceri, prin intermediul societății administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei. 

Astăzi, întâi aprilie 2021, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.