botisgolCăpitanul UTA-ei a reușit un gol magnific care, dacă nu ar fi fost înscris în liga a treia românească, ar fi putut figura oricând pe post de generic la orice emisiune pe teme fotbalistice. Era minutul 62 al meciului de la Ineu când Sorin Strătilă a avut o execuție „marcă înregistrată” din corner, iar undeva mai jos de linia de 16 metri, „Sore” și-a înălțat mingea printr-un stop pe piept, apoi s-a aruncat într-o foarfecă superbă și a catapultat sub bară.
În urmă cu patru ani, pe când juca la Honved și pe când firele albe nu i se întrezăreau, Botiș marca un gol identic într-un derby budapestan,           4-1 cu MTK. „La Sore e specialitate, a avut o execuție de genul și în Ungaria. Golul a venit într-un moment important, gazdele se agățau de orice minge”, a precizat antrenorul UTA-ei.
„Acum chiar pot să zic că nu e întâmplare. Am exersat execuțiile astea cu nea Feri Tisza acolo, la Peco, unde acum e Verbiță. La un antrenament ne-a spus că dacă vrem să ajungem fotbaliști, următoarea execuție e din foarfecă! Încă mai fac ce m-a învățat nea Feri cu mult timp în urmă”, dezvăluie apărătorul utist.
Golul de sâmbătă a picat exact în momentul în care Ineul depunea tot mai mult efort să desfacă defensiva arădeană, iar Georgiu și Purece păreau capabili să producă panică. „Într-adevăr, golul a fost bine­venit, a liniștit puțin apele. La 1-0 se poate întâmpla orice. Am marcat, apoi jocul și-a urmat cursul”, a remarcat Botiș.
Antrenorul Roli Nagy a catalogat drept o finală ciocnirea de săptămâna viitoare cu Mama Mia. Căpitanul a fost de acord: „Categoric, e un meci important, ca fiecare din campionat. Vine o echipă de locurile         1-2, sperăm să ne facem jocul. Jucăm la victorie și vrem să ne bucurăm alături de suporteri. E important că sunt lângă noi și că avem lângă cine ne bucura”.

Recomandările redacției