R utinele la care apelează asiaticii sunt considerate a fi calea sigură spre un ten perfect, luminos și proaspăt. Aceştia au o tehnică de curățare a tenului la care poți apela cu încredere, fără să dai prea mulți bani. Durează zece minute și are trei pași, pe care trebuie să îi respecți însă cu strictețe, scrie Click.
Dacă vrei să ai un ten perfect, trebuie să știi un secret specific japonezilor: o rutină numită metoda 4-2-4, care asigură tenului o curățare sporită și îl lasă împrospătat. Pielea va fi hidratată și strălucitoare, în acest fel.
Primul pas pe care trebuie să îl faci dacă vrei să aplici metoda 4-2-4 este să masezi fața, timp de patru minute, cu ulei de cură­țare. Acest pas are ca scop îmbunătățirea circulației sângelului. Este important însă să alegi cu grijă uleiul de față. De exemplu, ule­iul de jojoba se absoarbe foarte repede în piele, de aceea e mai potrivit un ulei de ricin.
Apoi, trebuie să speli tenul, timp de două minute, cu o soluție de curățare. Pentru asta nu e necesar să clătești uleiul. Specialișii recomandă ca loțiunea de curățare aleasă să aibă o textură cremoasă și să nu fie sub formă de spumă sau gel. Mai mult, curățarea trebuie făcută cu mișcări ușoare, nu bruște, pentru a nu leza pielea.
Ultimele patru minute ale celor zece pe care le presupune rutina trebuie petrecute clătind fața. În primele două, trebuie să folosești apă caldă, iar în ultimele două, apă rece. Apa caldă va ajuta la eliminarea excesului de ulei și va crește circulația sângelui la suprafață, iar apa rece o va împrospăta.
Este suficient să te speli pe față conform metodei 4-2-4 doar de patru ori pe săptămână. De asemenea, e indicată folosi­rea aceastei rutine seara, înainte de culcare, iar apoi poţi aplica o cremă hidratantă.

Recomandările redacției