OLYMPUS DIGITAL CAMERASpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este unul din cele 54 de spitale din ţară considerate strategice de către Ministerul Sănătăţii şi care va primi, începând cu luna în curs, o finanţare suplimentară, astfel încât pacienţii să nu mai fie obligaţi să îşi cumpere medicamentele necesare.
Contractele se fac în această lună, iar primele sume vor intra de abia la sfârşitul lunii. Reprezentanţii ministerului asigură că finanţarea fiind asigurată, în mod normal bolnavii nu mai trebuie trimişi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare din oraş. Dacă managerii spitalelor incluse în programul strategic al Ministerului Sănătăţii nu vor găsi soluţiile necesare pentru a nu se mai petrece fap­tele menţionate, riscă să piardă finan­­ţările suplimentare, sume care provin de la bugetul de stat.
„Ministerul intenţionează să preia costurile de funcţionare ale secţiei ATI, însă până în acest moment sunt doar vorbe. Sperăm ca acest lucru să se şi materializeze“, ne-a declarat dr. Adrian Wienner, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Conform Ministerului Sănătăţii, în urma finanţărilor suplimentare trebuie să se vadă o ameliorare a situaţiei din spitale, însă nimeni nu se aşteaptă ca lucrurile să se schimbe imediat.

Recomandările redacției