Secția Chirurgie II a Spitalului Județean a fost modernizată și dotată cu fonduri de peste 400.000 de euro

0
511

Peste 400.000 de euro au fost investiți în Secția Chirurgie II a Spitalului Județean. Din aceste fonduri, provenite atât de la Consiliul Județean, cât și de la municipalitate au fost dotate și modernizate saloanele și a fost achiziționată aparatură modernă.
Circa 300.000  de euro au investit Consiliul Județean, Primăria Municipiului și conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență în dotarea și modernizarea saloanelor și a Blocului Operator din cadrul Sec­ției Clinice Chirurgie Generală II. O investiție de 100.000 de euro s-a realizat și în aparatură modernă de anestezie. Investițiile au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care, printre alții au participat, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean; Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad; prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” și Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean a susținut că printr-o strategie comună cu Primăria, odată cu modernizarea secției Chirurgie II pacienții arădeni au câștigat o secție care este printre primele din țară, ca nivel de dotare, iar cadrele medicale de aici sunt profesioniști recunoscuți, coordonați de dr.  Alexandru Dumnici. Consiliul Județean a investit peste 27 de milioane de euro în sistemul arădean de sănătate publică, de la preluarea sa, în anul 2010. De la Guvern nu a fost alocată finanțare pentru sistemul medical arădean. „Realizăm cele mai mari investiții în sistemul de sănătate publică din Arad, din ultimii 40 de ani! Valoarea totală a proiectelor depuse pentru îmbunătățirea sistemului medical arădean de către Consiliul Județean este de aproximativ 52 de milioane de euro!”, a susținut președintele Consiliului Județean Arad.
Pentru dotarea celor două săli de operație s-au cumpărat: o masă de operație hidroelectrică, lampă scialitică smart – singura din regiunea noastră, aspirator de fum chirurgical, turn de laparoscopie, harmonic scalpel (cu ajutorul căruia se poate secționa un țesut fără să fie ars sau lezat ceea ce duce la reducerea riscurilor intra și post-operatorii precum și la minimalizarea suferinței pacientului), electrocauter, încălzitor sânge și plasmă dar și diferite fluide medicale, lampă UVB care asigură decontaminarea și mediul aseptic. Pentru fiecare sală de operație s-a achiziționat mobilier medical din inox: patru mese mayo, patru scaune chirurg, patru mese de transfer și suport aparatură, două mese de servire instrumentar medical. ,,Împreună cu Consiliul Județean am reușit să dotăm și să modernizăm Secția Clinică Chirurgie Generală II. Aceasta este doar o etapă deoarece în perioada următoare vom continua utilarea celorlalte secții din fostul spital municipal – unde Primăria are responsabilitate – cu aparatură medicală esențială în tratarea pacientului. Pentru anul acesta am alocat, pentru spital, un buget de un milion de euro”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.
Aparat mobil de radiologie
La capitolul aparatură, una dintre cele mai importante investiții a fost achiziționarea aparatului de radiologie, mobil. Datorită acestuia, pacientul numai este nevoit să fie transportat dintr-o parte în alta pentru investigațiile medicale – se pot face atât în sala de operație cât și la patul pacientului.
De asemenea, în blocul operator s-au făcut investiții, în vederea asigurării circuitelor medicale conform normativelor în vigoare. În acest sens blocul operator a fost recompartimentat și s-a montat tâmplărie din PVC.
Cele nouă saloane, din cadrul secției au fost renovate și dotate cu aparate de aer condiționat și frigidere.
,,Mă bucur că astăzi avem o secție modernă, dotată cu aparatură performantă necesară bunei desfășurări a activității medicale. Vreau să felicit pe această cale echipa de medici, care a reușit an de an, să își țină aproape și să crească viitorii medici ai secției, astfel încât să ducă mai departe calitatea și profesionalismul actului medical. Mulțumim Primăriei Municipiului Arad și Consiliului Județean Arad care au înțeles necesitățile secției și și-au unit forțele pentru a o ridica la standarde europene”, a spus Ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Noi dotări constând într-o targă de transfer, o masă de operație pentru sala II și două truse cu instrumentar vor ajunge în perioada următoare pe Secția Clinică Chirurgie Generală II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.