Secția de Cardiologie va fi modernizată pe fonduri transfrontaliere

0
516

Un proiect transfrontalier urmează să aducă investiții în Secția de Cardiologie a Spitalului Județean.

În ședința de vineri a CJA, consilierii județeni au aprobat promovarea și implementarea proiectului de cooperare transfrontalieră în domeniul asistenței medicale, pentru o prevenire eficientă și servicii de sănătate mai bune în județele Békés și Arad. Este un proiect ce prevede, în cazul părții române, modernizarea și dotarea secției Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„Este una dintre cele mai importante investiții de care va beneficia Spitalul Județean, circa 1,4 milioane de euro, fonduri transfrontaliere. Prin acest proiect vom moderniza și dota secția de Cardiologie prin care aceasta va deveni una dintre cele mai eficiente din țară”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În prezent, proiectul este la faza în care trebuie pregătită și depusă Aplicația Completă (Full Application), fiind vorba de un proiect strategic. Mai este necesară aprobarea promovării și implementării proiectului fiind atașată dosarului cererii de finanțare.

Pe partea română, valoarea este de 1.339.500 de euro din care: valoarea totală eligibilă a proiectului este de 999.500,00 euro, reprezentând în contribuția proprie de 2% a CJA de 20.000,00 euro, cât și asigurarea resurselor financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor. Proiectul este finanțat prin programul INTERREG V A Ro-Hu 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.