Secția de Drumuri Arad, în pregătiri de iarnă: până la finele lunii se mai fac reparații

0
502

Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale (SDN) Arad au anunțat luni că au dat start pregătirilor de iarnă. Detalii despre cum va fi organizată activitatea de deszăpezire au fost prezentate Prefecturii, în ședința Colegiului Prefectural. Până la finele acestei luni, cei de la SDN au dat asigurări că se vor face mai face unele reparații la drumuri.

Secția de Drumuri Arad este organizată în șapte baze de deszăpezire și două puncte de sprijin, fiecare dintre acestea având personal și materiale pentru acționare. Bazele de deszăpezire sunt: District Arad, Pecica, Săvârșin, Milova, Șimand, Buteni și Vârfurile, iar punctele de sprijin sunt Canton Mocriș și Vărșand. Sectoarele de deszăpezire sunt cuprinse între 50 – 60 kilometri.

Pentru intervenție, Secția de Drumuri Naționale Arad are în dotare șapte utilitare și trei autobasculante, restul utilajelor și echipamentelor fiind închiriate.

În total sunt închiriate 49 de auto-utilaje în regim de permanență și 10 auto-utilaje și echipamente vor fi disponibile la cerere.

Deși vremea a fost caldă luna trecută, conform programului, utilajele de deszăpezire sunt deja în baze.

În ceea ce privește cantitatea de material antiderapant aprobată pentru planul de deszăpezire 2019-2020, vorbim de 1,088 tone de nisip, din care o parte este deja în stoc, pentru distribuția în baze. O cantitatea de 4,5 tone de sare este necesarul de aprovizionat conform contractului de durnizare pentru acest an.

Cei de la secția de drumuri au anunțat și că serviciul de permanență este activ de la 1 noiembrie în toate bazele de deszăpezire și la sediile centrale.

„În timpul iernii 2018 – 2019, SDN Arad a consumat 408,40 tone de nisip, 4,307 tone de sare și 35,55 tone de clorură de calciu. (…) Pentru menținerea viabilității drumurilor naționale în stare bună se vor repara degradările apărute la partea carosabilă, până la termenul de 30 noiembrie 2019“, a susținut Alexandru Buda, responsabilul de iarnă din SDN Arad, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.