Voluntariatul a salvat secții spitalicești din degradare până acum. Tot prin voluntariat și multă dedicare, alte unități spitalicești sunt pe cale să fie puse la punct. Secția de Neonatologie a Spitalului Matern va fi reabilită, anunțul fiind făcut de inițiatoarea proiectului, Anamaria Popa, preşedinte al asociaţiei „Cetatea Volntarilor“. „Direcția de Sănătate Publică a dat aviz favorabil asociației «Cetatea Voluntarilor», în vederea reabilitării secției“, a spus Anamaria Popa.

De luna trecută, Anamaria Popa, preşedinte de asociație cu experiență vastă  în voluntariat face parte din board-ul Federaţiei Volum, asociaţie care reuneşte 85 de organizaţii din ţară. Federația Volum este federația care sprijină mișcarea de voluntariat din România, având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național.

Cunoscută și apreciată pentru campanii și acțiuni, Anamaria a demarat proiectul de reabilitare a mai multor secţii din cadrul Spitalului Judeţean Arad. Vorbim de cele pentru copii, Matern și altele.

Secția de Neonatologie a Spitalului Matern funcționează din 1919 și, deși pare de necrezut, de 100 de ani, aceasta nu a fost cuprinsă în lucrări majore de reabilitare. Pe proiectul umanitar, lucrările au început deja de săptămâna aceasta. 

Toată lumea poate contribui cu câte puțin pentru modernizarea unităților spitalicești arădene. Asociația „Cetatea Voluntarilor“ a mobilizat de-a lungul timpului arădeni și nu numai, pentru campanii ample de donații, dedicate sistemului medical. „Donația prin SMS este cea mai la îndemână metodă de a contribui la o cauză de care îți pasă. Trimite «Drag» prin sms la 8864 și donează 4 euro pe lună“, este mesajul lansat de Anamaria Popa.

Recomandările redacției