Noua secție de Neonatologie – supusă unor ample lucrări de modernizare, a prins contur. Lucrările începute de câteva săptămâni sunt deja avansate.  

Secția de Neonatologie a Spitalului Matern funcționează din anul 1919 și, chiar dacă pare de necrezut, de 100 de ani, aceasta nu mai fusese inclusă în lucrări majore de reabilitare. Pe proiectul umanitar al asociației „Cetatea Voluntarilor“, care a strâns donații substanțiale, lucrările au putut începe înaintea jumătății lunii trecute.

Santierul de la Neonatologie va avea o biberonerie nouă care va servi toata secția.  De aici plecă zilnic 70 sticle de lapte. Secția de Neonatologie va avea un izolator unde stau copiii cu boli contagioase, trei boxe de nou născuți matur (n.a nascuți la termen), precum și o boxă pentru prematuri – copii născuți înainte de termen. De asemenea, secția va dispune de un depozit de lenjerie curată, întrucât de aici pleacă zilnic 60 de seruri de lenjerie.

Proietul umanitar a fost de curând susținut prin donații din partea unei companii importante. Zaya este cel mai nou producător de mobilier la comandă din Arad.  „Rahela Palcu, împreună cu echipa de la Mobila Zaya vin alături de noi și ne sustin cu mobilierul necesar modernizarii secției! Multumim Rahela!“, a susținut Anamaria Popa, președintele asociației „Cetatea Voluntarilor“.

Toți aădenii pot contribui cu câte puțin pentru modernizarea unităților spitalicești arădene. Asociația „Cetatea Voluntarilor“ a mobilizat în decursul timpului arădeni și reprezentanți de copanii, pentru campanii ample de donații, dedicate sistemului medical. „Donația prin SMS este cea mai la îndemână metodă de a contribui la o cauză de care îți pasă. Trimite «Drag» prin sms la 8864 și donează 4 euro pe lună. Sustine alături de noi reabilitarea Ambulatorului Integrat si modernizarea Sectiei de Neonatologie!“, este mesajul lansat de Anamaria Popa.

Anamaria Popa, preşedinte de asociație cu experiență în voluntariat face parte din board-ul Federaţiei Volum din luna iunie, asociaţie ce reuneşte 85 de organizaţii din ţară. Federația Volum este federația care sprijină mișcarea de voluntariat din țară, având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național.

Recomandările redacției