Consilierii municipali au fost convocați ieri să participe la o ședință publică ordină. Prezenți la această ședință au fost 19 con­silieri, primarul Gheorghe Falcă, viceprimarii Călin Bibarț și Levente Bognar, secretarul Lilioara Stepănescu, președintele de ședință fiind Mariana Cismașiu.
Înainte de a începe ședința propriu-zisă, primarul Gheorghe Falcă a făcut câteva comunicări legate de proiectele pentru reabilitare termică și proiectele de regenerare urbană. Acesta a vorbit și despre întâlnirea cu premierul României, legată de fondurile europene și despre câteva proiecte de infrastructură, cum ar fi plantarea de copaci, construirea unui pod peste o par­te a râului Mureș, achiziționarea de tramvaie sau construirea de stații pentru alimentarea mașinilor electrice.
În cadrul ședinței ordinare s-au discutat 28 de puncte, dintre care doar trei au avut fiecare câte un vot împotriva, restul find aprobate în unanimitate. Referitor la punctul 3 al ședinței, legat de constituirea Comisiei consultative pentru elaborarea, fundamentarea și implementarea pro­gramelor multianuale privind creșterea calității arhitectural-ambiantale a clădirilor de pe raza municipiului Arad, au fost aleși trei consilieri, Marius Sfârâilă, Gheorghe Furde și Patricia Dinga.
Ioan Ignat a fost ales prin vot pentru a reprezenta interesele capitalului Municipiului Arad la SC Centrala Electrică de Termoficare Arad SA. Tot prin vot a fost ales și Radu Drăgan, ca reprezentant la SC Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi SA.
Unul dintre subiectele discutate a fost inundarea drumurilor pe timp de vreme mai rea, la care primarul a răspuns că acesta este o problemă veche, „de când mă știu eu în Primărie”. În stilu-i caracteristic, acesta nu a dat un răspuns clar referitor la când se va rezolva problema.
(I.P.)

Recomandările redacției