Guvernul se va întruni marţi într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba o serie de măsuri premergătoare adoptării bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe anul în curs, a anunţat luni premierul Victor Ponta.

După şedinţă, premierul va avea o întâlnire cu delegaţia FMI, aflată în misiune de evaluare la Bucureşti.

Şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Erik de Vrijer, s-a întâlnit luni dimineaţă şi cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, pentru a discuta forma finală a proiectului bugetului de stat pe 2013.

Şedinţă-gu.jpgDocumentul urmează să fie adoptat miercuri, în şedinţa săptămânală de guvern, şi trimis ulterior spre dezbatere Parlamentului.

Bugetul de stat pe 2013 va avea un deficit de 18,176 miliarde de lei, pe fondul unor venituri proiectate la 98,182 miliarde lei şi unor cheltuieli de 116,36 miliarde lei, potrivit proiectului de buget pe 2013 publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Din taxa pe valoarea adăugată se alocă 14,638 miliarde lei sume defalcate pentru bugetele locale, din care 2,125 miliarde lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, 10,39 miliarde lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti, 368,3 milioane lei destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, a căror repartizare, pe unităţi administrativ-teritoriale, se face în funcţie de lungimea şi starea tehnică a acestora, prin hotărâre, de către consiliul judeţean, după consultarea primarilor, 1,754 miliarde lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

 

Sursa: Agerpres Politic

Recomandările redacției