Ședință locală pe schimbarea legislației privind avize și acorduri

0
341

O întâlnire cu reprezentanții instituțiilor care eliberează avize și autorizații a avut loc joi, la Consiliul Județean, în ideea în care s-au adus modificări legislative de simplificarea procedurilor.

Astfel, prin modificarea Legii 50/1991, se va reintroduce o Comisie de acord unic, prin care se va simplifica procedura de eliberare a acordurilor și avizelor. Această Comisie va funcționa electronic, iar fiecare instituție implicată va avea câte un reprezentant. „Procedura de eliberare a autorizațiilor și avizelor este, la momentul actual, greoaie, iar o astfel de comisie va flexibiliza relația dintre instituțiile statului și cetățeni. Această Comisie nu obligă beneficiarul să își rezolve avizele electronic, dar este o facilitate importantă”, a subliniat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În dezbaterile dintre președinte și reprezentanții instituțiilor și companiilor care emit avize și autorizații s-au sesizat unele probleme care vizează bunul mers al fluxului de eliberare a actelor. În acest context, președintele Iustin Cionca a propus „să centralizăm toate propunerile venite de la dumneavoastră, toate problemele și nevoile, inclusiv cele privind lipsa de personal”.

O altă temă a vizat actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean, care are valabilitate până în 2020. Pentru a urgenta și a simplifica procedura de lucru, se vor crea grupuri de lucru, astfel încât fiecare instituție implicată să aibă câte un reprezentant. „Această actualizare este necesară pentru dezvoltarea județului, dar vom elabora un proiect prin care trasăm unele direcții majore”, a conchis Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.