În ultimii ani tot mai mulți arădeni au apelat la studiourile foto, fie pentru sedințe  de Crăciun, fie cu ocazia altor evenimente importante din viețile lor. Mulți pasionați de fotografie și-au deschis asemenea afaceri în domeniu, care au devenit foarte profitabile în ultima perioadă. Mulți au început afacerea doar cu un aparat foto și multă energie.   ,,A fost o idee de afacere venită dintr-o pasiune mai veche a mea . Iubeam fotografia din adolescență. Am făcut poze cu aparate cu film la început, acum aparatele digitale sunt făcute astfel încât să le folosească oricine”, spune Mihai, un arădean pasionat de fotografie. Într-o astfel de afacere important e să poți vinde. Și la capitolul cumpărători, de astfel de ,,sedințe”, stăm bine la Arad. În ultimii ani tot mai mulți arădeni sunt doritori de acest gen de amintiri.  

,,La început făceam poze în școli și grădinițe, apoi mi-am amenajat un spațiu într-un studio de cca 50 de metri pătrați. Vin foarte mulți să-și facă poze, de Crăciun, de Paști, dar și la alte evenimente”, spune fotograful.

,,Am investit cam  4.000 de euro în mai multe aparate, obiective, fundale și recuzită. Asta doar pentru recuzită minimală. În primul an  am inregistrat o cifra de afaceri de peste 11 mii de euro și mult timp am funcționat în pierdere. Anul acesta însă activitatea a devenit profitabilă”, spune administratorul studioului.

În Arad, astfel de sedințe foto au prețuri începând de la 150 de lei și pot ajunge până la 1.100 lei, depinde de ceea ce își dorește clientul. Locurile sunt limitate la acest gen de fotografi, iar programările pentru sedințele de Crăciun au început încă din luna octombrie.

,,În fiecare an programăm câte o sedință cu familia. Ne plac acest gen de fotografii în studio, au farmecul lor și avem astfel de amintiri de când s-au născut copiii”, spune Dana.

Recomandările redacției