„Negocierile noastre întotdeauna se fac într-o manieră confidenţială. Pentru noi, din punctul nostru de vedere, nu există nicio diferenţă faţă de regulile de confidenţialitate care existau şi înainte, dar ştiţi că în cursul negocierilor există confidenţialitate, dar la sfârşitul consultării există deschidere, transparenţă, iar cred că acest lucru a fost reflectat prin declaraţiile făcute de primul ministru ieri, şi se reflectă şi în prezenţa noastră aici, când vă vorbim despre aceste măsuri”, a spus Andrea Schaechter, întrebată cum s-a simţit şi cum comentează măsurile de securitate adoptate în premieră la negocierile cu Ministerul Finanţelor.

 

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că, în premieră pentru întâlnirile cu delegaţia FMI, din partea autorităţilor române s-a solicitat bruierea comunicaţiilor pentru a împiedica interceptările, iar telefoanele mobile ale funcţionarilor ministeriali prezenţi la întâlnire au fost reţinute înainte de intrarea în sală.

 

Potrivit surselor, doar membrii delegaţiei FMI şi CE, precum şi demnitarii de la Finanţe au putut să păstreze asupra lor telefoanele mobile.

Această chestiune a fost adusă în discuţie de mai mulţi jurnalişti, care au insistat să dea detalii şi să comenteze restricţiile fără precedent.

 

„Pot doar să repet. Aceste negocieri le facem în spatele uşilor închise, sunt confidenţiale. Când sunt într-o întâlnire, nu-mi folosesc telefonul, nu-l folosesc nici acum. Asta este de înţeles, că este confienţial, informaţiile rămân înauntrul camerei, şi după ce ajungem la un acord există un proces foarte deschis de comunicare”, a adăugat şefa misiunii FMI, care nu a negat niciun moment aceste informaţii.

 

Reprezentanţii Finanţelor au discutat, joi seară, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) principalele politici fiscale şi indicatorii principali ai bugetului de stat pentru 2014.

 

Potrivit mai multor surse, de la acel moment s-au aplicat acele reguli stricte de comunicare şi la alte runde de negocieri cu FMI care au avut loc la Ministerul Finanţelor.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK

 

Recomandările redacției