Şeful CBS, Leslie Moonves, acuzat de hărţuire sexuală

0
425

Preşedintele-director general al CBS, Leslie Moonves, acuzat de hărţuire sexuală de şase femei, va fi menţinut în funcţie, dar va constitui subiectul unei anchete interne, care va fi efectuată de o echipă de avocaţi independenţi, a anunţat compania de televiziune, potrivit Mediafax.
Moonves, care a transformat CBS într-o reţea de televiziune de succes de când s-a alăturat companiei, în 1995, este unul dintre cei mai influenţi americani acuzaţi de abuzuri sexuale de la debutul scandalului „Harvey Weinstein” şi al mişcării #MeToo.
CBS a anunţat, vineri, că Moonves, în vârstă de 68 de ani, va fi subiectul unei anchete interne, după ce şase femei l-au acuzat, într-un articol publicat în The New Yorker, că au fost hărţuite sexual de acesta în perioada 1985 – 2006. Două dintre aceste femei au declarat şi că Moonves le-a ameninţat că le va distruge cariera.
Moonves a declarat, într-un comunicat emis vineri, că regretă „enorm” dacă unele femei s-au simţit inconfortabil când le-a făcut avansuri, dar a respins acuzaţiile de hărţuire şi a adăugat că nu s-a folosit niciodată de funcţia sa pentru a răni pe cineva sau a-i distruge cariera.
Soţia acestuia, gazda emisiunii „Big Brother”, Julie Chen, şi-a manifestat public sprijinul pentru Moonves, la fel şi alte câteva femei din conducerea CBS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.