Preşedintele-director general al CBS, Leslie Moonves, acuzat de hărţuire sexuală de şase femei, va fi menţinut în funcţie, dar va constitui subiectul unei anchete interne, care va fi efectuată de o echipă de avocaţi independenţi, a anunţat compania de televiziune, potrivit Mediafax.
Moonves, care a transformat CBS într-o reţea de televiziune de succes de când s-a alăturat companiei, în 1995, este unul dintre cei mai influenţi americani acuzaţi de abuzuri sexuale de la debutul scandalului „Harvey Weinstein” şi al mişcării #MeToo.
CBS a anunţat, vineri, că Moonves, în vârstă de 68 de ani, va fi subiectul unei anchete interne, după ce şase femei l-au acuzat, într-un articol publicat în The New Yorker, că au fost hărţuite sexual de acesta în perioada 1985 – 2006. Două dintre aceste femei au declarat şi că Moonves le-a ameninţat că le va distruge cariera.
Moonves a declarat, într-un comunicat emis vineri, că regretă „enorm” dacă unele femei s-au simţit inconfortabil când le-a făcut avansuri, dar a respins acuzaţiile de hărţuire şi a adăugat că nu s-a folosit niciodată de funcţia sa pentru a răni pe cineva sau a-i distruge cariera.
Soţia acestuia, gazda emisiunii „Big Brother”, Julie Chen, şi-a manifestat public sprijinul pentru Moonves, la fel şi alte câteva femei din conducerea CBS.

Recomandările redacției