Şeful postului de Poliţie din comuna Zădăreni, Teodor Maliţa, a fost implicat vineri seara, în ceea ce părea a fi o simplă tamponare, care a culminat însă cu cercetarea internă a poliţistului, după ce a fost prins băut la volan. Tamponarea nici măcar nu a fost din vina lui. Un tânăr de 33 de ani, în timp ce a condus un autoturism pe strada Unirii, ajungând la intersecţia cu Bulevardul Revoluţiei, nu a păstrat distanţa în mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism, care se deplasa în faţă, în care se afla nimeni altul decât poliţistul din Zădăreni. Este vorba despre o simplă tamponare, fără victime, doar cu pagube materiale, cu consecinţe însă pentru poliţist.

Se pare că şoferul vinovat ar fi sesizat că celălalt conducător auto era sub influenţa băuturilor alcoolice, cel mai probabil a existat şi o discuţie în contradictoriu, moment în care a anunţat organele de ordine la 112, care s-au deplasat la faţa locului. La testarea poliţistului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi s-a dispus recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exacitate a alcoolemiei. De asemenea, s-a dispus cercetarea prealabilă. „Conducerea IPJ a dispus declanşarea procedurii cercetării prealabile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

În urma recoltării probelor de sânge, dacă rezultatul alcoolemiei este sub 0.80, cauza ar putea fi clasată, poliţistul alegându-se cu contravenţie. În acest caz, conform procedurii, se înaintează o propunere de clasare procurorului, care va dispune acest lucru sau nu. Poliţistul nu era cu maşina de serviciu la momentul tamponării, acesta fiind în timpul liber.

Recomandările redacției