Şeful de tură de la Vama Vărşand, Florin Avram, a fost arestat preventiv, joi seară, în dosarul de luare de mită, iar ceilalţi 16 poliţişti de frontieră şi un inspector antifraudă cercetaţi în acelaşi caz au fost plasaţi în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Timiş, scrie News.ro.

Judecătorii Tribunalului Timiş au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a şefului de tură de la Vama Vărşand, Florin Avram, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Alţi 16 poliţişti de frontieră din Arad şi un inspector antifraudă cercetaţi în acelaşi dosar şi acuzaţi de luare de mită au fost arestaţi la domiciliu. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Procurorii DNA Timişoara au emis, miercuri, ordonanţe de reţinere pe numele lui Florin Avram, comisar de poliţie la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, pentru luare de mită (2 fapte) şi trafic de influenţă (5 fapte), precum şi pentru alţi 16 poliţişti de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, dar care îşi desfăşoară activitatea în Arad, şi pentru un inspector antifraudă de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva.

Procurorii DNA susţin că Florin Avram, şef de tură la Vama Vărşand, a primit sume între 150 şi 41.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a-i ajuta să aducă ilegal în ţară mai multe produse, dar şi ca să influenţeze poliţişti şi vameşi sârbi pentru a permite intrarea în România a unor TIR-uri cu ţigări de contrabandă şi anvelope uzate. ”În perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, a pretins şi primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro şi 41.000 euro şi alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative şi, în alte situaţii, pentru influenţarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia şi Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor TIR-uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate”, arăta DNA.

Ceilalţi 17 inculpaţi din acest dosar sunt suspectaţi că au pretins şi primit, ”în acelaşi context şi în acelaşi scop”, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, sume cuprinse între 10 şi 50 euro, ”în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”.

Procurorii DNA din Timişoara au descins, miercuri dimineaţă, la Poliţia de Frontieră Arad, precum şi la vămile Nădlac 1 şi 2, Vărşand şi Turnu, în urma acţiunii 19 poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită fiind ridicaţi şi duşi la audieri.

Recomandările redacției