Șeful DGA o acuză pe Carmen Dan de minciună

0
292

Șeful DGA, Cătălin Ioniță, a declarat, luni, într-o conferință de presă de prezentare a bilanțului instituției, că sunt nefondate criticile pe care ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a adus DGA vineri la prezentarea bilanțului MAI pe 2018. Ministrul de Interne Carmen Dan a criticat vineri, la bilanţul MAI pe 2018, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din MAI, condusă de chestorul Cătălin Ioniţă, afirmând că aceasta s-a concentrat pe alte zone decât MAI şi anunţând intenţia de a modifica legislaţia astfel încât activitatea DGA să fie readusă la zona de competenţă pentru care a fost înfiinţată.
„Am facut scrisoarea ca urmare a solicitării colegilor mei. Vreau să lămuresc toate problemele. Când a fost vorba de mine, chestorul Ioniţă, am găsit de cuviinţă să respect etica şi deontologia profesională. Când lucrurile prezentate în bilanţ s-au dus către instituţie, obligaţiile mele sunt de a prezenta realitatea, de a veni în faţa tuturor oamenilor şi de a prezenta pe cifre, concret, cum stau de fapt lucrurile. Nu puteam să tac, să las lucrurile altfel decât sunt în realitate. Am fost surprins atâta timp când cifrele vorbesc de la sine, este în neregulă să lăsăm un mesaj negativ să planeze asupra DGA”, a spus Ioniță, luni, într-o conferință de presă cu alți oficiali din DGA.
Cu o oră înainte de conferința de presă a șefului DGA, ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a declarat, luni, întristată de faptul că șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță, își „pune uniforma în cap” după ce acesta a spus că se încearcă înlăturarea acestuia din func­ție și a acuzat-o pe Dan de minciună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.