Șeful diplomației turce s-a deplasat în Azerbaidjan pentru a reconfirma susținerea țării sale

0
267

Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a sosit duminică în Azerbaidjan, în plin conflict cu Armenia asupra Nagorno-Karabah, pentru a da asigurări cu privire la susţinerea acordată de ţara sa Azerbaidjanului, la o zi după ce Armenia a cerut sprijin din partea Rusiei, informează AFP.
„Suntem din nou la Baku, cu fraţii noştri, pentru a reînnoi sprijinul nostru solid acordat Azerbaidjanului drag şi a face schimb de opinii asupra ultimelor evoluţii în Nagorno-Karabah“, a anunţat Cavusoglu pe Twitter.
Sâmbătă, prim-ministrul armean Nikol Paşinian i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să înceapă consultări „urgente“ cu privire la ajutorul pe care Rusia îl poate oferi pentru a asigura securitatea ţării sale, invocând pactul de securitate colectivă dintre cele două ţări. În scrisoarea sa, Paşinian a declarat că luptele se apropie de graniţele armene şi a acuzat din nou Turcia că sprijină Azerbaidjanul.
Rusia a răspuns că ea va acorda Armeniei tot sprijinul necesar în cazul în care confruntările vor ajunge pe teritoriul armean, dat fiind că pactul de apărare nu se extinde şi asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a precizat că vor fi discutate „formate concrete“ pentru asistenţă.
Din 27 septembrie, forţele azere şi cele din Nagorno-Karabah susţinute de Erevan se confruntă din nou. Până acum, trei încercări de armistiţiu umanitar au fost spulberate.
Nagorno-Karabah a făcut secesiune faţă de Azerbaidjan în anii 1990, după un război soldat cu 30.000 de morţi şi sute de mii de persoane strămutate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.