Million-Dollar Marijuana Cultivation OperationMembrii reţelei vietnameze care cultiva canabis la Iratoşu se reunesc după gratii. Oamenii legii l-au reţinut, ieri, la Bucureşti, pe Nguyen Manh Cuong, zis Tony, de 48 de ani. Individul este capul reţelei, coordonând, conform poliţiştilor, activitatea traficanţilor din România, Cehia, Germania şi Ungaria. „Liderul grupării a fost reţinut pe aeroport. Urmează să fie dus la Arad, de unde va fi prezentat în faţa Curţii de Apel Timişoara, pentru validarea mandatului internaţional de arestare”, a declarat comi­- sarul şef Cosmin Popovici, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (SCCOA) Arad.
Acum câteva luni, poliţiştii de la SCCOA, sub coordonarea procurorilor DIICOT, a reţinut cinci vietnamezi şi un român care au înfiinţat cele mai mari plantaţii de canabis descoperite până acum în România.
Culturile au fost descoperite în fostele hale ale CAP Iratoşu şi în clădiri din municipiu. În urma descinderii care a avut loc în cinci locaţii din Arad, trei din Bucureşti şi una din judeţul Ilfov, au fost găsite peste 3.000 de fire de ca­nabis şi apoximativ 30 de kilograme de canabis uscat, marfa urmând să fie trimisă în străinătate.
Conform anchetatorilor, totul funcţiona ca la carte. În hale stătea în permanenţă câte un grădinar care supra­- veghea plantaţiile şi care se asigura că există condiţii optime pentru culturi. În plus, pentru a avea lumină suficientă, halele erau iluminate cu 700 de becuri de mare putere ce aveau un consum de energie de aproximativ 2.000 de lei pe zi.

Recomandările redacției