Șeful Romsilva, arădeanul Teodor Țigan, atacat de un senator

1
4261

Nici nu s-a instalat bine în funcție, că arădeanul Teodor Țigan, directorul Romsilva a fost atacat la baionetă de un senator, după ce ar fi acuzat activiștii de mediu de interese anti-românești. În loc să declare război „mafiei pădurilor”, noul şef al Romsilva,Teodor Ţigan, atacă activiştii de mediu: „90% din ONG-urile care trag semnale de alarmă sunt anti-româneşti!”, motiv pentru care ar trebui să demisioneze, susţine senatorul USR Mihai Goţiu.

„Incredibil: În loc să declare război Mafiei Pădurilor, noul şef al Romsilva (Teodor Ţigan – n.r.) atacă activiştii de mediu: <90% din ONG-urile care trag semnale de alarmă sunt anti-româneşti!>”, a scris pe Facebook Mihai Goţiu.

Senatorul USR i-a transmis un mesaj lui Teodor Ţigan că hoţia pune frână dezvoltării economiei româneşti, nu oamenii care luptă să o oprească.

„Puhoaiele coborâte din munţii fără păduri fac ravagii în localităţi. Numărul transporturilor ilegale de lemn descoperite în perioada stării de urgenţă în urma apelurilor la 112 s-au dublat faţă de perioada similară a anului trecut. 20 de milioane de metri cubi de lemn dispar, în fiecare an, din pădurile României, fără acte. Alo, domnul director Romsilva! Furtul de lemne nu e dezvoltarea economiei româneşti, ci a mafiei. Pierdem, anual, sute de milioane de euro (chiar peste un milliard de euro) din cauza hoţiei din păduri. Asta fără a vorbi de pagubele conexe, aproape imposibil de cuantificat economic. Aţi fost pus şef la Romsilva ca să vă luptaţi cu hoţii, nu cu activiştii de mediu! Dacă Romsilva nu are bani să-şi plătească angajaţii ori pentru împăduriri, cum vă plângeţi, domnule Ţigan, e pentru că banii ăştia ajung în buzunarele mafioţilor şi corupţilor! Iar de suferit, suferim cu toţii. Dacă asta e misiunea d-voastră, să minţiţi că totul e bine şi frumos, când dispariţia pădurilor din România se vede de pe lună, eu vă cer, încă din start: demisia”, a adăugat Goţiu.

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, întrunit în şedinţa de luni, 15 iunie, l-a desemnat pe Teodor Ţigan, director al Direcţiei Silvice Arad, director general cu mandat provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.