Fostul oficial de la FC U Craiova, Marcel Pușcaș, a declarat într-o conferință de presă că este uimit de faptul că arădeanul Dennis Man nu a fost convocat la echipa națională de seniori de către selecționerul Mirel Rădoi.
Marcel Pușcaș susține că, lui Dennis Man i s-au făcut mai multe nedreptăți de-a lungul timpului. Cea mai recentă fiind aceea că nu a fost convocat la echipa națională de seniori.
Dennis Man a fost transferat de FCSB, în toamna lui 2016, de la echipa arădeană UTA pentru suma de 420.000 de euro.
„Dennis Man, acest băiat plin de talent, a avut de suportat niște lucruri, deși e foarte tânăr. Când avea 16 ani era titular la UTA în Liga a II-a și dădea goluri, nefiind regula U21, juca pur și simplu.
Dar nu era convocat la națională de la vârsta lui pentru că… punct. Ce juca Man? Mijlocaș dreapta sau al doilea atacant. Și cum să joace la echipa națională de atunci fiind născut în 1998?
Acum a venit la Steaua, nu îl băga Becali ca să scape de un procent de la UTA din vremea respectivă. Eu am spus acum 3 ani că dacă acest copil va juca 10 meciuri consecutiv titular va debuta și în echipa națională de seniori. După vreo 30 de meciuri deja a apărut prima convocare. Joacă în echipa națională de tineret și o face cel mai bine, dar nu este convocat la naționala mare. E a doua oară în viață când acest copil trebuie să suporte comparații ale unora sau altora, deștepți din fotbal.
Man trebuie să facă parte din echipa națională de seniori, punct! Că joacă, că nu joacă e partea a doua. Dar nu are ce căuta la tineret, cum nu au nici alții ce căuta la tineret.
Când îi întrebi pe băieții ăștia din Federație, și când nu au vreun rezultat la echipele naționale de juniori, spun că scopul nu este ăsta, ci să dăm jucători la echipa de seniori. Când sunt la un baraj sau meci decisiv spun că totuși îi interesează calificarea. Hotărâți-vă fraților, ne interesează calificarea sau scopul echipei de tineret e să promoveze jucători la naționala mare. Dacă e reconstrucție, atunci trebuie să fie primul meci amical cu Belarus reconstrucție. Man trebuie să fie titular în echipa națională de seniori. Atunci trimite-l pe Ianis la tineret, sau pe Coman! Eu vorbesc de jucători eligibili U21, fă-ți cea mai bună echipa posibilă. Dar nu doar pe Man. Păi băiatul ăsta ce o să creadă? Și el vrea la echipa națională de seniori, ăsta e țelul lui. Și dacă nu te califici cu Danemarca la turneul final U21?”, a declarat Marcel Pușacaș, la PRO X. 

Recomandările redacției