De câte ori am trecut prin Seleuş, în ultima perioadă de timp, parcă era o localitate pustie, nu se vedea o persoană la şosea, iar aceasta dovedeşte că seleuşenii au înţeles restricțiile impuse de pandemie. Într-o convorbire telefonică avută cu domnul Cristian Branc, primarul comunei, ne-a precizat că vrea să facă un apel prin media către locuitorii comunităţii.
Cristian Branc: „Cu această ocazie, fac apel la calm şi la respectarea legii, în contextul limitării numărului îmbolnăvirilor cu coronavirus”
– Domnule primar, aveţi cuvântul!
– Întreaga lume trece prin momente mai puţin plăcute, cauzate de apariţia coronoavirusului. E o situaţie nemaiîntâlnită, astfel că măsurile ce se impun sunt, la rândul lor, fără precedent. Fac apel către locuitorii comunei Seleuş să dea dovadă de calm şi să respecte întocmai ceea ce transmit autorităţile de la nivel central şi local. Este foarte important ca în aceste momente să fim lucizi şi să nu ne panicăm. Oamenii din comuna noastră nu au nevoie să iasă cu copiii în parc, îi pot scoate la aer curat în curtea casei. Trebuie înţeles că poate fi în joc sănătatea copiilor, dar şi a persoanelor de vârstă înaintată. Această perioadă în care să limităm ieşirile în public nu reprezintă un sacrificiu atât de mare. Sănătatea tuturor este mai importantă! Dacă totuşi unii sunt nevoiţi să iasă din case, trebuie să fie atenţi şi să păstreze distanţa faţă de alte persoane, să nu meargă în locuri aglomerate, să respecte cu stricteţe recomandările venite din partea autorităţilor. Dacă vor fi cazuri de persoane care vor fi puse să se autoizoleze la domiciliu, îi rog să trateze cu maximă responsabilitate acest lucru. Dacă sunt prinşi ieşind pe stradă, riscă amenzi usturătoare şi plasarea la un centru de carantină stabilit de autorităţi! Regulile sunt foarte stricte şi trebuie respectate. Sunteţi oameni muncitori, zi de zi vă îngrijiţi de fel de fel de activităţi specifice, iar acestea fac ca timpul să treacă, uneori, mai uşor. E important să vă îngrijiţi de cei de lângă voi, să le veniţi în ajutor mai mult ca oricând. E o perioadă pe care nimeni nu şi-o doreşte, dar respectând reglementările în vigoare vom trece mai repede peste acest moment. Decretarea stării de urgenţă şi ordonanţele militare emise de autorităţi nu trebuie să ne sperie. Sunt măsuri care se iau pentru binele nostru. Dacă nu luăm măsurile de acum e foarte posibil ca numărul cazurilor de coronavirus să crească alarmant în următoarea perioadă de timp. Doar în acest fel pot fi salvate vieţi! Repet: avem nevoie de calm şi raţiune pentru a trece cu bine peste această încercare a mai precizat primarul.

Voicu Sida

Recomandările redacției