Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți: un semnal de alarmă pentru tinerii teribiliști

0
285

Campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare, „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” continuă și astăzi.


Din nefericire, tendința de a face un „seflie” pe tren aduce cu sine consecințe grave, prin creșterea riscului de a suferi vătămări corporale produse prin electrocutare. O persoană care urcă pe un tren, chiar și dezafectat, intră în câmpul electric existent între acoperiș și linia de înaltă tensiune și se poate produce un arc electric, care presupune electrocutarea cu 27 000 de volți.


În vederea prevenirii acestui tip de accident, care are drept cauză necunoașterea/ignorarea pericolului reprezentat de apropierea de rețeaua de înaltă tensiune, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad-Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu cei ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Arad au desfășurat o activitate preventivă, în zona Gării din orașul Arad.


Polițiștii au dialogat cu persoanele tinere, care au fost informate despre particularitățile rețelei electrice de înaltă tensiune și pericolul electrocutării la care se expun din dorința de a se fotografia într-o ipostază inedită. Au fost promovate de asemenea materialele acestei campanii prin afișarea în locuri vizibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.