Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți

0
669

„Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate” ar spune unii. Însă, regulile sunt făcute pentru a ne ajuta pe noi, pentru a ne ține în siguranță. Multe dintre regulile  cunoscute de către noi, dacă sunt încălcate, se pot solda cu experiențe negative, uneori chiar tragice.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, desfășoară o campanie la nivel national, pentru prevenirea accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare, în perioada iulie 2020-ianuarie 2021. Campania își propune conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea regulilor și normelor de conduită în incinta stațiilor  CFR, triaje și zonele adiacente.

Pentru a preveni accidentele, cauzate de necunoașterea sau ignorarea pericolului reprezentat de apropierea de rețeaua de înaltă tensiune, polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Arad – Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Județean Poliție Transporturi Arad și ai Postului de Poliție Transporturi Feroviare Curtici au desfășurat o activitate preventivă în zona gării din orașul Curtici. Polițiștii au interacționat mai ales cu persoane tinere, care au fost informate despre particularitățile rețelei electrice de înaltă tensiune și pericolul electrocutării la care se expun din dorința de a realiza o fotografie unică.

Activitățile de prevenire vor continua pe tot parcursul anului, în toate gările din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.