Patru dintre primele cinci echipe clasate în Liga a IV-a Arad se duelează în semifinalele Cupei României, faza județeană. Se anunță „ciocniri” echilibrate, pe terenuri neutre, la Curtici: Criș – Pecica, respectiv Sânnicolau Mic: Sântana – Zăbrani. Ambele me­ciuri încep azi, la ora 17,30.
În debutul stagiunii, Progresul Pecica era, cel puțin pe foaie, principala contracandidată a Cri­șului la câștigarea campionatului Ligii a IV-a. Cele două echipe s-au duelat încă din etapa a doua, iar teamul de pe Crișul Alb arăta încă de pe atunci cine e șeful, impunându-se cu 2-1. Apoi, până la finalul turului, băieții lui Zsolt Muzsnay puneau 10 puncte între ei și pecicani, care – de altfel – se și depărțeau de Dorel Mutică pentru a apela la tandemul Ma­rius Grad – Dan Stupar, cu acesta din urmă activând cu normă întreagă la Centrul Național de Pregătire Timișoara. Însă, nici liderul nu era mulțumit de aportul lui Muzsnay, așa că a mers pe mâna lui Adrian Abrudean.
Sub comanda lui „Știli”, Crișul a avut un parcurs fără greșeală în stagiunea de primăvară iar, sâmbăta trecută, la Ineu, s-a și încununat campioană (după 34 de ani) din punct de vedere matematic. Acum, însă, „alb-albaștrii” vor eventul județean înainte de a aborda cu toate pânzele sus ba­rajul de promovare în Liga a III-a. „Avem ca obiectiv și Cupa, dar folosim această competiție și pentru a mai juca unul sau chiar două meciuri cu miză, în perspectiva barajului. Mă bucur că miercuri vom întâlni Progresul Pecica, i-am avut adversar în campionat la început de retur, la ei acasă, pe un te­ren mai greu și o vreme mohorâtă și nu am putut să ne etalăm potențialul nici noi, dar nici ei. Noi am câștigat atunci pe final de meci cu o execuție de excepție a lui Adrian Piț și știu că pecicanii au fost foarte dezamăgiți de rezultat. Așa că revanșa e binevenită, se va vedea realitatea. Pecica are echipă bună, jucători valoroși, va fi un meci frumos și echipa mai bună va câștiga. Dacă ne vom califica în finală va fi foarte bine, va fi o ultimă repetiție înainte de baraj”, a spus Abrudean în perspectiva duelului de azi, din semifinalele Cupei României – faza județeană. Alin Pavel și Teședan sunt suspendați în tabăra Crișului.
După o lună neagră, fără victorie în campionat, Pecica și-a mai revenit și pare capabilă să-i țină piept campioanei județene. „Rezultatele ne-au adus în semifinale, întâlnim liderul și vrem să facem un joc bun. Asta ne dorim, să fim la nivelul lor ca joc. În rest, cine va câș­tiga, vom vedea. Poți să joci bine și să pierzi, dar poți să joci mai slab și să câștigi, de multe ori ăsta e fotbalul. Nu avem obiectiv stabilit de conducere, dar echipa își dorește o revanșă împotriva Crișului după ce ne-au învins acum două luni, nemeritat, zicem noi, la Pecica. Sper ca toți băieții să reușească să-și rezolve probleme la serviciu și să se prezinte la meciul de miercuri. În afară de Mirel Arsene, teoretic ar trebui să îi am pe toți miercuri. Din păcate, prin accidentarea căpitanul nostru, am pierdut 40% din forța de atac și asta s-a văzut la multe jocuri. Mirel avea execuții bune, nu avem alt jucător specializat ca vârf sau vârf fals care să-l suplinească, dar trebuie să mergem mai departe fără el. Aai avem patru etape plus Cupa, trebuie să ne descurcăm”, a punctat Marius Grad, tehnicianul „galben-albaștrilor”.
Formații probabile:
Crișul: Mucha – Ciornei, Fl. Lazăr, C. Maghici, Tomuț – Gîlcă, Clej, Ember – Covaci, Modan, Cigan.
Pecica: Fl. Rusu – Ew. Wild, Dolga, Șiclovan, V. Fritea – Ponta, Bercu, Marinescu, M. Vlad – R. Popa, Huțanu.
Arbitri: Mircea Ardelean – Cristian Cășuț, Lucian Berariu.
Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Vasile Rad.

Recomandările redacției