Într-o societate tot mai apăsată de probleme, când presiunea de a avea rezultate este mare, boala secolului – stresul afectează fiecare individ. De la oboseală, probleme digestive, lipsă de concentrare sau dureri de cap și până la boli mai grave nu este mult, astfel că fără grijă pentru organism, acesta va fi epuizat. Când job-ul este stresant, problemele de acasă așteaptă și timpul se scurge prea repede, cine nu ar vrea o pastilă „minune” cu care să își poată reîncarca energia?! Ei bine nu vorbim de medicamente ori pastile cu dependență, ci de…un pliculeț, pentru restart. De la plicul energizant inovator numit sugestiv Mind Master – spun reprezentanții LR Health & Beauty Germany a plecat și inițiativa organizării de seminarii de sănătate, pentru ca oamenii să se poată informa vizavi de ce înseamnă îngrijire, regim echilibrat și prevenție. Astfel, ieri, la Arad a avut loc seminarul gratuit Epuizare vs Energie, organizat de Ina Nechifor, reprezentant al companiei LR.
Medicul cu dispensarul
în valiză
Cei care au participat au putut să facă cunoștință cu eroina sistemului medical, doctoral Daniela Paica, cunocută în țară ca doctorița cu dispensarul în valiză. Dana Paica este în primul rând un om cu suflet mare și apoi, un medic exemplu, a cărei dedicare este de neconceput pentru mulți. A fost comparată cu Dr. Quinn…al vestului țării, personajul principal al serialului îndrăgit cu același nume, din anul 1993.
Dana Paica, împreună cu câțiva colegi reușește să ajungă acolo unde există suferință și nici un medic să o aline.
Mai precis, locuitorii din satele izolate ale judetelor Timiș și Caraș-Severin sunt consultați, diagnosticați și monitorizați de către o echipă de medici și totul este posibil printr-un program-pilot de telemedicină. Acesta este coordonat de fundatia timișoreană de Ajutor Medical Profilaxis si coordonat de dr. Dana Paica. Cei bolnavi au parte de consultație în teritoriu din partea medicilor specialiști și sunt folosite echipamente de nouă generație.
Medicul Daniela Paica a surprins participanții seminarului, atât prin bagajul de cunoștințe expus, cât și prin stil de abordare.
Empatie, profesionalism și sute de kilometric parcurși
Aceasta a povestit despre activitatea ei legând aceste aspecte de limitele fiecărui om, mai precis de expuizare. „Există încă localități în care dispensarul nu pare să fi fost inventat, în care nu există vreun medic. Prin acest proiect am reușit să ajungem în sate izolate. Au fost zile în care am parcurs chiar și 200 de kilometri, cu mașina și pe jos, când era nevoie, pentru a ajunge la cei bolnavi. Am lucrat și noaptea. În acele momente am avut nevoie de ceva care să mă ajute să îmi reîncarc bateriile, să pot rezista oboselii”, a spus doctor Daniela Paica. Drept urmare a dat exemplu plicul Mind Master Extrem al LR, spunând că l-a încercat și poate garanta pentru rezultate. Aceasta a explicat meca­­- nismele prin care corpul uman ajunge la epuizare, subliniând că sunt necesare suplimente optimizate pentru fiecare om și de conservarea energiei, pentru recă­pătarea energiei.
Proiectul de telemedicină este unicat în țară. De subliniat și atras atenția că, prin activitatea echipei Ajutor Medical Profilaxis este ușurat bugetul statului. Practic, prin implicarea unor medici sunt tratați bolnavi, fără ca statul să cheltuiască ceva.
Oameni cu diverse suferințe, fără bani și posibilități de a ajunge la clinici în orașe, ajung să fie tratați chiar la domiciliu. Medicul Dana Paica susține că se ia în calcul extinderea proiectului în alte zone.
Nutriție pentru organism echilibrat
Nutriționistul arădean Daniela – Maria Boiț a vorbit despre „arme­le” cu care fiecare se poate apăra de stres – regim de viață sănătos, alimentație corectă, vitamine, minerale, antioxidanți. Aceș­tia din urmă sunt esențiali pentru combaterea stresului oxidativ – care pleacă de la molecule, celule. Aceasta a explicat rolul vitaminelor, al aminoacizilor și al antioxi­danților, de unde îi putem lua pentru un stil de viață sănătos. „Nu putem să avem câteva zile în care mâncăm anumite alimente, pentru a avea parte de anumite vitamine, pentru ca apoi să credem că ne-am făcut necesarul pentru o vreme. Organismul are nevoie în fiecare zi de alimentație corectă, pentru a nu ajunge într-o stare de epu­izare”, a spus Daniela – Maria Boiț.
Seminarul a fost interactiv, cei prezenți putând să pună întrebări și chiar să primească unele informații personalizate. Doamnele și domnișoarele au putut vorbi despre produse de îngijire și cosmetice – produse marca LR Health & Beauty. Toate sunt certificate știin­țific la nivel înalt, iar gama este una variată.
Reprezentantul LR Ina Nechifor a vorbit despre produse spu­nând că astfel de seminarii vor fi organizate în perioada următoare. Evenimentul a avut loc la Hotel Leon.

Recomandările redacției