Marcel Lepa, bărbatul care l-a ucis pe polițistul Cristian Amariei, a fost găsit luni dimineață spânzurat în celula sa din Penitenciarul de pe strada Popa Șapcă din Timișoara, scrie Press Alert. Acesta era singur în celulă. Deși au fost efectuate manevre de resuscitare, a fost declarat decesul în jurul orei 07.00. Potrivit unor informații, acesta s-ar fi sinucis în baia celulei.
Penitenciarul Timișoara a transmis un comunicat de presă în care anunță că Lepa a fost declarat decedat de echipajul SMURD. „Luni, 10.06.2019, în jurul orei 06.30, personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere. Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul la ora 7.15. În conformitate cu procedurile legale, administrația locului de deținere a anunțat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului”.
La fața locului a ajuns o echipă de criminaliști de la Poliția Timiș care efectuează cercetări. Luni, Lepa trebuia să ajungă în fața Curții de Apel Timișoara unde trebuia să se judece contestația sa la decizia Tribunalului Timiș de arestare preventivă.
Marcel Ionel Lepa, care l-a împușcat mortal pe polițistul din Timiș, a dat vineri prima declarație în fața procurorilor, el susținând că nu a vrut să îl ucidă pe agent și că ar fi tras spre picioare. „Îmi pare rău, n-am vrut să-l omor”, a spus bărbatul. Lepa a fost externat din spital, joi dimineață, și dus la Penitenciarul din Timișoara. În cele două zile în care a fost spitalizat, bărbatul a refuzat să mănânce pentru a nu fi nevoit să rămână singur, în baie, cu polițiștii care îl păzeau, potrivit medicilor. Medicii l-au operat și i-au scos cele două gloanțe care l-au lovit în timpul acțiunii eșuate de prindere a sa de duminica trecută.
Polițist împușcat mortal
Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie. Conform oamenilor legii, poliţiştii se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imo­bilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit și a fost prins marți dimineață, după ce au fost mobilizați sute de polițiști.
Capturarea lui Lepa, cel care l-a împușcat pe agentul Cristian Amariei, în timpul unei acțiuni la Izvin, poate să devină oricând scenariu de film. Conform pressalert.ro, după ce luni, trupele speciale au descins în casa din Remetea Mare, anchetatorii au observat pete de sânge pe tocul ușii, iar bunica prietenului lui Lepa a încercat să scape de urmele lăsate în vană, aruncând o găleată de apă. Polițiștii sau retras, dar zona a continuat să fie monitorizată de cei de la Direcția Operațiuni Speciale. În jurul orei 4, echipele din teren au observat mișcare în zona casei, la fața locului sosind în sprijinul echipelor care supravegheau imobilul alte echipe de la DOS și o echipă de la SIAS, care asigura intervenția pe timpul nopții. Intervenția a fost ușurată și de faptul că prietenul lui Lepa a colaborat cu anchetatorii. Când a auzit că este zgomot, Lepa s-a trântit la pământ, încercând să se ascundă și să pună mâna pe pistolul care era la brâu. Luptătorii SIAS au pătruns protejați de un scut balistic și l-au imobilizat fără a se trage niciun foc de armă. Dacă nu ar fi avut protecția scutului, conform procedurilor, ar fi deschis focul fiind vorba de un individ extrem de periculos, înarmat, în întuneric. Când a fost imobilizat, Lepa era sub masă, sprijinindu-se în genunchi și în palme, încercând să se ascundă și să-și scoată arma din borseta pe care a purtat-o în permanență la brâu. 

Recomandările redacției