În semn de solidaritate pentru colegul și prietenul lor care a căzut la datorie, oamenii au decis să se mobilizeze și să fie alături de familie în momentele grele. S-au hotărât să se adune și să aprindă o lumânare pentru cel ce și-a dat viața în timp ce se afla la muncă.

Toate acestea s-au programat online, pe grupurille de facebook din care fac parte mai mulți polițiști și oameni care își doresc să arate cât de mult regretă cele întâmplate, dar și respectul față de polițistul care s-a ținut de  jurământul făcut la începutul carierei sale. 

Dragi membrii ai grupului AradTraffic , propun în semn de solidaritate pentru polițistul căzut la datorie și pentru familia acestuia și inclusiv IPJ Timișoara să mergem mâine sa aprindem o lumânare în fata la IPJ Arad în memoria acestuia.
Stabilim ora
Înainte sa fim Medici , Polițiști , Avocați , Procurori , suntem oameni !
Oare până când să mai moară cu legea în mâna ?
Și pe el îl aștepta cineva acasă , a plecat la munca și nu s-a mai întors !„, a scris un membru al grupului. 

Tot în semn de solidaritate, lumea s-a mobilizat în așa fel încât, în mediul online, pe grupurile special făcute pentru depistarea radarelor, nimeni nu va mai posta locurile în care se află mașinile de poliție pentru a nu fi inspirație pentru criminalul care i-a luat viața lui Cristian Amariei. 

„Datorită nefericitului eveniment în care un polițist din Timișoara a fost ucis de un urmărit internațional prin împușcare acum o oră, echipa Radar Arad a luat hotărârea de a șterge toate postările ce includ filtre de poliție în municipiu sau județ până când acesta va fi prins. Toate gândurile noastre se îndreaptă spre familia polițistului ucis. Mulțumim pentru înțelegere!”, a fost scris imediat după aflarea veștilor pe mai multe grupuri de facebook. 

Recomandările redacției