Semnăturile invalide ale campaniei „Fără penali în funcții publice” vor fi cercetate de poliție și procuratură

0
440

Serialul „Fără penali în funcții publice” continuă, noul episod cuprinzând partea a doua a validării semnăturilor. Conform municipalității, USR a predat semnături care nu corespund cerințelor legale, adică s-au falsificat unele dintre ele. Din cele 20.614 de semnături, doar 14.748 au fost validate. Restul de 5.462 au fost declarate invalide de către direcția din cadrul Primăriei Municipiului Arad care se ocupă de evidența persoanelor.

Motivele sunt după cum urmează: 298 de semnături aparțin unor persoane cu acte de identitate expirate, 677 de semnături sunt ale unor persoane cu domiciliul în altă localitate la data semnării listelor, 14 semnături corespund unor persoane minore, 4463 de semnături aparțin unor persoane ale căror date înscrise în liste conțin nonconcordanțe, respectiv numele și prenumele nu corespunde cu actul de identitate și/sau cu CNP și/sau adresa de domiciliu și poate cel mai bun motiv dintre toate, 10 semnături aparțin unor persoane decedate înainte de 22.03.2018.

Ca urmare, administrația locală va trimite aceste semnături instituțiilor abilitate ale statului, și anume poliția și procuratura, pentru demersurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.