Cel puțin deocamdată, an­trenorii utiști par să fi pus la păstrare sistemul de joc 4-3-3 și optează pentru un 4-2-3-1 ce a dat satisfacție în ultimele amicale ale iernii. De exemplu, astăzi, cu ocazia succesului cu 3-1 în fața celor de la Elore Bekescsaba, toți cei trei mijlocași ofensivi din spatele vârfului Curtuiuș (și pe final, D. Popa), au dat satisfacție. Lângă Hlistei și Buia, în dreapta a apărut Angelo Iuga, care a profitat de accidentarea lui Stahl pentru a-și câștiga, probabil, un loc de titular pentru disputa cu Academica Clinceni.
Iuga, revenit de la CSU Craiova în această iarnă, a obținut penalty-ul din care Hlistei a des­chis tabela din trei încercări, dar a și dat centrarea ce a provocat golul doi: cap Curtuiuș și reluare simplă Dinculescu după respingerea portarului. „Angelo are calitate, dar e și foarte harnic, poate să ajute mult această echipă. Pe lângă faptul că e tehnic, e și implicat mult în joc, aleargă, e un fotbalist de echipă, suntem mulțumiți de el încă din prima zi de când a revenit la Arad”, a spus Todea despre „mijlocașul de buzunar” de 21 de ani.
Apoi, Hlistei, pe lângă golul de 1-0, a contribuit și la reușita cu numărul trei, ce a purtat semnătura „decarului” Darius Buia. Fostul mijlocaș al Cermeiului a arătat mare poftă de gol amicale, el mai punctând și în disputele cu Lipova și Ripensia. „Este unul dintre rolurile sale, să apară la finalizare și să dea goluri. Buia are destulă calitate pe jocul ofensiv și dovedește și mult sânge rece în fața porții adverse. E ocazie și pentru el, se poate afirma la UTA, poate să demonstreze că are tot ceea ce-i trebuie pentru a evolua la un nivel și mai bun”, e remarca lui Cristi Todea la adresa unuia dintre cei patru seniori transferați de „Bătrâna Doamnă” în această iarnă, alături de Bodea, Petra și Roșca.

Recomandările redacției