Semne bune pentru Aeroport: după cursele de Antalya, turiștii arădenii ar putea beneficia și de curse spre Bodrum

0
195

Încetul cu încetul, Aeroportul Arad dă semne de viață. După cursele de Antalya, care, anul trecut, au oferit posibilitatea unui număr de aproape 11.000 de pasageri să zboare spre litoralul turcesc direct de pe aeroportul arădean, anul acesta, reprezentanții Prestige Tours, una dintre cele două mari companii de turism care au încheiat parteneriate cu Consiliul Județean, anunță că tatonează posibilitatea introducerii unor curse spre Bodrum, o altă destinație turistică deosebit de atractivă. Asta, bine­- înțeles, în condițiile în care va exista cerere din partea potențialilor turiști din zonă.
Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean, susține că dacă anul 2017 a fost anul relansării Aeroportului, anul acesta se va continua pe aceleași coordonate. „Pentru Aeroportul Arad, anul trecut a fost anul relansării. Am repornit cursele, iar numărul de 11.000 de pasageri cred că spune ceva. Dacă ne raportăm la anii trecuți, e un bun început, dar dacă ne gândim la ceea ce dorim să facem, mai avem mult de lucru. Am făcut demersuri mergând pe toate căile posibile pentru revitalizarea Aeroportului. Pe viitor dorim să avem două terminale, să modificăm Terminalul I ca terminal pentru sosiri. Dorim să dotăm aeroportul cu echipament și aparatură, să scriem proiecte europene pentru a-l moderniza, să dezvoltăm zona de servicii pentru pasageri. În 2017 am pus bazele creșterii Aeroportului, iar în 2018 vom continua”, a declarat Claudia Boghicevici.
Planurile turcilor pentru Arad
În ceea ce-i privește, partenerii turci ai Consiliului Județean, susțin că și-ar dori ca pe viitor să opereze de pe Aeroportul Arad pe tot parcursul anului, nu doar pe timpul verii și că au planuri în acest sens. „Înainte de a ne decide să venim la Arad, ne-am gândit bine dacă vom putea să ajungem aici. Împreună cu dumneavoastră, cu susținerea Consiliului Județean, am făcut o treabă foarte bună. Vreau să mulțumesc pe această cale Consiliului Județean. Vom continua să colaborăm și anii viitori. Chiar dacă avem un avion de 216 locuri, nu este suficient pentru Arad. Ar fi bine să lucrăm aici 12 luni pe an, nu doar în timpul verii și avem planuri în acest sens. De altfel, pe timpul verii nu am vrea să avem curse doar spre Antalya, am vrea să avem și spre Bodrum. Dar pentru acest lucru am vrea să știm dacă pentru turiștii din Arad ar merge o destinație ca Bodrum sau nu, de aceea apelăm la sprijinul dumneavoastră, al presei, să aflăm acest lucru. Dacă există cerere suntem pregătiți și pentrul al doilea zbor pe săptămână”, susține Mustafa Kadiroglu, președintele Caly Group. În continuare, acesta a ținut să menționeze că firma pe care o reprezintă are și alte planuri pentru Arad, menționând și alte posibile curse. „De altfel, nu vrem doar să ducem arădeni în Turcia, ci să ducem și un pic din Turcia aici”, a mai spus Kadiroglu.
„Un pariu câștigat”
Aeroport paginaÎn continuare, Leyla Kadiroglu, CEO Caly Group, susține că analizele care au fost făcute înainte ca firma să intre pe piața arădeană nu au fost greșite. „Înainte de a merge undeva, prima dată facem o analiză pentru acea zonă. Analizele noastre nu ne-au înșelat. Trebuie să știți că noi lucrăm cu 11 țări, dar țara care ne-a impresionat cel mai mult a fost România”, a spus Leyla Kadiroglu. La rândul său, Elena Anghel, directorul Prestige Tours România, a ținut să menționeze că din punctul său de vedere, Aradul a fost un pariu câștigat.
„Pentru noi, Aradul a fost un pariu câștigat. Este adevărat că fără sprijinul dumneavoastră, al Consiliului Județean, al doamnei Boghi­cevici, al domnului președinte, nu ne-am fi descurcat”, a ținut să precizeze Elena Anghel. Aceasta a ținut însă să precizeze că s-au făcut demersuri la Tarom, pentru trimiterea unui avion la Arad, care să opreze de aici înspre mai multe destinații, dar lucrurile au rămas la stadiul de solicitare. Astfel, și anul acesta cursele spre Antalya vor fi operate tot de Atlas Global, compania aeriană turcească cu care firma pe care o reprezintă a colaborat și în 2017.
În încheiere, Mircia Grec, directorul interimar al Aeroportului Arad, a ținut să menționeze că aerogara arădeană este perfect compatibilă cu tipul de avion folosit pentru cursele spre litoralul turcesc.
„Din punct de vedere opera­țional și tehnic suntem puși la punct. În plus, vom face demersuri, către agențiile statului să nu mai fie sincope în ceea ce privește controlul”, a precizat Grec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.