Semne bune pentru vicecampioana stagiunii precedente: ACS Dumbrăvița – Șoimii Lipova 0-1

0
228

Chiar dacă i-au lipsit cele două vârfuri de meserie, Trabalka (ușor accidentat) și Sulea (răcit), Șoimii Lipova a prestat un fotbal frumos ieri dimineață, la Dumbrăvița. Vicecampioana ediției precedente a avut multe ocazii de poartă, născute după trasee și scheme de joc însușite la antrenamente chiar în fața ultimei ocupante a podiumului.
Cu o posesie net superioară în prima repriză, când s-a jucat cu cel mai bun „11” (exceptându-i pe cei doi absenți menționați mai sus), „alb-albaștrii” au arătat o formă apropiată de cea a partidelor cu miză. În repriza a doua, au fost folosiți și Adelin Iliescu, portarul de acum un sezon, care a revenit de la Galați, dar și un junior de 2003, Vlad Bișcheși.
După două ratări mari din careu, ale lui
Filimon și Prună, a venit golul. Același Victor Prună a executat o lovitură liberă de la 18 metri direct în vinclul porții lui Miklos. După pauză, gazdele au fost mai insistente, au presat, au avut două mari ratări prin Enciu, dar și oaspeții, prin Vlad și Filimon au avut golul în picior.
Timișenii, care – miercuri – trecuseră cu
2-0 de Cermei, nu pot conta încă pe Morariu (accidentat). „Un joc bun de antrenament, cu posesie mai bună pentru Lipova. Noi suntem puțin mai obosiți decât ei, am început pregătirea mai târziu, dar am și încercat formule diferite. Avem un lot mai puternic decât anul trecut, încă nu suntem omogeni, dar vom fi tari. Seria este o șmecherie, se vrea promovarea Craiovei, dar le va fi foarte greu cu noi, cu Lipova și Crișul. S-a dorit ca Slatina să nu se întâlnească cu Craiova. Asta e, ne vom juca șansa, eu vreau titlul, dacă ne propunem mult, realizăm mult” , a declarat după meciul din această dimineață tehnicianul Dumbrăviței, Sorin Bălu.
De cealaltă parte, Flavius Sabău a fost – oarecum – mulțumit de victoria obținută, dar știe că echipa sa mai are de lucru la unele aspecte. „Am făcut o partidă destul de bună, am ținut de minge mult, am reușit să obținem un scor favorabil. Am marcat din lovitură liberă, după două mari ocazii. Sper ca până începe campionatul să fac jucătorii să înțeleagă că trebuie să pro­fităm de spațiile ce apar pe contraatac. Și astăzi, ar fi trebuit să înscriem măcar încă un gol, să nu fi fost această diferență mică de scor. Seria este puternică, ori că venea Doljul sau Alba, tot serie puternică era. În continuare, scopul nostru este să creștem tineri jucători, în așteptarea finalizării stadionului.”
Formații:
Dumbrăvița: Miklos – Bilia, Telescu, Siminic – Foca, Stancu, Codrea , Jinga, Nanu – Drăghici, Făgărășanu. Au mai intrat: Stupu, Boldea, David, Enciu, Străuț, Ștefan, Briciu. Absent: Morariu, accidentat.
Lipova: Pădure – Polgar, Dolga, Bercu, Filimon – Prună, M. Popa, Lazea, Rusu – Banyoi, Istrate. Au mai intrat: Iliescu – Buta, Nagy, Stoin, Simion, Dobrean, Hațegan, Michel Vlad, Bișcheși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.