Semne că suferi de Teama de Despărţire

0
222
cuplu_despartireCercetătorii au numit această anxietate „FOBU – Fear of Breaking Up”, adică teama de despărţire. Orice fel de om poate suferi de FOBU, indiferent de statutul social, financiar, religie, sex şi aşa mai departe. Este vorba de persoane care se tem de despărţire pentru că simt că nu pot fi singure, nu pot face faţă schimbărilor din viaţă, cu toate că se află în relaţii nefericite. Tu suferi de Teama de Despărţire?

Stai pe Facebook

Mai exact pierzi ore întregi uitându-te la profilele foştilor iubiţi, ca să afli ce se întâmplă cu ei, ce s-a mai schimbat în vieţile lor şi aşa mai departe. Acesta este un comportament nociv, care nu te face decât să pierzi timpul şi să te frustrezi singură, poate de gelozie, poate de supărare că nu mai sunteţi împreună. Oricum, nu este deloc în regulă să faci asta.

Când te contactează iubitul

De fiecare dată când te sună, îţi trimite un SMS sau un e-mail, nu te bucuri, ci mai degrabă ţi se pune un nod mic în stomac. Ţii la el şi totuşi nu reuşeşti să îţi dai seama de ce sunteţi nefericiţi. Încerci doar să faci relaţia să meargă, în loc să te gândeşti măcar la despărţire.

Îi vezi defectele

Şi cu cât apar mai multe îţi dai seama că nu sunteţi compatibil. Dar chiar  şi aşa, găseşti tot felul de scuze pentru el şi te minţi singură şi încerci să îţi convingi prietenele că de fapt vă este mai bine împreună decât separat, aşa că nu ai, de fapt, motive să vă despărţiţi.

Îi propui să vă despărţiţi

Dar apoi dai înapoi şi doar după câteva zile îl rogi să vă împăcaţi, pentru că numai gândul că vrei să mergi la X evenimente şi nu ai cu cine te îngrozeşte şi nu îţi place să mergi singură nicăieri.

Vei rămâne singură pentru totdeauna

Trăieşti cu impresia că dacă te desparţi şi de el, nu mai ai nicio şansă să găseşti un bărbat pe care să îl iubeşti şi care să te iubească la rândul lui, aşa că vei rămâne singură pentru tot restul vieţii. Nu vrei să îţi asumi acest risc, aşadar te complaci situaţiei şi vei rămâne cu el cât vei putea de mult.

Deja ştii cum sună despărţirea

Ţi-ai făcut în minte un întreg discurs pe care i-l vei spune atunci când vei lua, în sfârşit, hotărârea să vă despărţiţi. Ştii tot ce îi vei spune, cum îi vei spune asta şi ce intonaţie vei avea. Mai mult, deja ştii când şi cum să îi duci lucrurile înapoi, ca apoi să le iei pe ale tale de la el. Şi totuşi încă ai o relaţie cu el.

Sursa:  Unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.