După ce a pierdut fără drept de apel primele două întâlniri oficiale ale anului, CS UAV Arad părea victimă sigură și în fața Științei Petroșani. Dar, „studenții” au strâns rândurile și au făcut un meci destul de bun în fața „minerilor”, lipsindu-le doar o lovitură de pedeapsă să și câștige.
Ultimul fluier al arbitrului a consemnat scorul de 11-10 pentru oaspeții arenei din Sânncolau Mic, cu puncte arădene reușite de Grindei (eseu) și Szucs (o transformare și o lovitură de pedeapsă). Totuși, rugbiștii arădeni nu au rămas cu mâna goală, cu punctul bonus defensiv cuvenit la înfrângeri la mai puțin de 7 puncte dife­rență. Din păcate, cu 6 puncte acumulate în urma unui succes și a două înfrângeri cu punct bonus, trupa lui Marian Grindei e tot ultima în clasamentul Diviziei A, la două lungimi de undă de formația clasată pe poziția a șaptea, Buco­vina Suceava.
Grindei, Marinca, Roșian – An. Cristea, A. Farcaș – Postolachi, D. Stoica, Ciocan – Erdei, Cleics – Burai, C. Farcaș, Nastiuc, Dat – Szucs a fost „15-le” cu care rugbiștii arădeni au abordat partida de sâmbătă, pe parcurs mai intrând pe teren: Miu, Petrovay, Bordea, Faraoussi, Perici, Csornai și Popescu.
Și în celelalte meciuri ale rundei din weekend s-au impus echipele vizitatoare, adică Suceava – Buzău 8-83, Tomitanii Constanța – Năvodari 17-22 și Galați vs. Bârlad 18-26. În următorul joc, restanță din etapa a 9-a, programat în 5 aprilie, Aradul va evolua pe terenul grupării Gloria Buzău, locul doi în clasamentul ligii secunde, la o singură „lungime” de liderul din Constanța.

Recomandările redacției