igasConducerea centrală a PD-L a de­cis, cu 345 voturi pentru, 183 împotrivă şi 34 de voturi nule suspendarea din partid pentru şase luni a europarlamentarului Cristian Preda pentru că în ultimii patru ani a luat poziţii publice prin care a atacat conducerea partidului.
Senatorul arădean Constantin Igaş consideră că decizia luată de către conducerea centrală este una corectă şi spune că pentru ca Preda să ajungă europarlamentar, membri de partid au muncit în campania electorală aferentă alegerilor din 2009.
„Consider că atunci când faci parte dintr-o structură politică ai dreptul la opinie şi trebuie să promovezi anumite proiecte în interiorul partidului şi nu în exterior, încercând să câştigi capital de imagine aşa cum a făcut domnul Preda. Domnia sa nu în­ţelege că noi, cei de la bază am muncit pentru ca el să ajungă europarlamentar. Fiecare dintre cei care au obţinut o demnitate publică pe spatele partidului trebui să-l respecte, nu să îl deni­- greze”, a explicat senatorul Constantin Igaş.
De asemenea, în ceea ce pri­veşte plecarea din partid a lui Adrian Papahagi, pentru a se alătura Mişcării Populare, senatorul arădean consiceră că PD-L a suferit o pierdere. „Regret plecarea domnului Pa­pahagi din partid. Era un tânăr cu multe calităţi, dar care nu înţelege încă mersul unui partid politic. Cred că dacă schimbă foarte des partidele riscă să fie catalogat drept un traseist po­li­tic”, a mai completat senatorul Constantin Igaş.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției