Senatorul John McCain a murit

0
963

Senatorul american John McCain, fost candidat la președinția SUA și erou în războiul din Vietnam, a murit la vârsta de 81 de ani. În iulie 2017, fusese diagnosticat cu o tumoră cerebrală agresivă şi a fost supus unui tratament medical, la care a renunţat vineri, informează stirileprotv.ro.

Anunţul decesului a fost făcut de către biroul său, printr-un scurt mesaj. „Senatorul John Sidney McCain III a murit la ora 16:28, pe 25 august 2018”, au transmis reprezentanţii biroului său, subliniind că alături de el au fost cei din familie.

John McCain era sub tratament din iulie 2017 pentru un glioblastom, o formă de cancer foarte agresivă cu o rată foarte scăzută de supravieţuire. Familia sa a anunţat vineri că el a decis să întrerupă orice tratament, în faţa avansului implacabil al bolii. El a încetat din viaţă a doua zi.

Preşedintele Donald Trump, în conflict cu senatorul republican, a scris pe Twitter un scurt mesaj de condoleanţe, fără niciun cuvânt despre cariera şi viaţa acestuia. „Condoleanţele mele şi respectul meu cel mai sincer pentru familia senatorului John McCain. Inimile şi rugăciunile noastre sunt alături de voi!”, a scris Donald Trump. Una din ultimele dorinţe exprimate de John McCain a fost clară: el a făcut cunoscut că nu doreşte ca liderul de la Casa Albă să participe la înmormântarea sa.

John McCain a deţinut şase mandate de senator din partea republicanilor şi a fost candidatul la preşedinţie al acestora, în 2008. McCain a fost pilot în timpul războiului din Vietnam. Când avionul său a fost doborât, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de război. A fost supus torturii, ceea ce l-a lăsat cu dizabilităţi de durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.