Senatorul Adrian Țuțuianu, fost vicepreședinte PSD, a declarat luni, într-o conferință de presă la Târgoviște, că în perioada următoare se vor înscrie în Pro România senatori, deputați, foști miniștri și europarlamentari precum și „personalități” din partidul de guvernământ.

Nu s-a discutat în Pro România lista la europarlamentare. În primul rând pentru că acum partidul se consolidează, vor mai fi veniri în partid. Începe o nouă sesiune parlamentară şi vor mai veni în partid personalităţi importante, senatori, deputaţi, oameni care au fost miniştri, oameni care au fost europarlamentari. În al doilea rând, e prea devreme să batem în cuie o listă, termenul limită de depunere a candidaturilor e 26 martie”, a declarat Țuțuianu.

El a adăugat că a discutat cu toti parlamentarii de Dâmbovița pentru o trecere a acestora la Pro România.

Unii nu vor să vină, aşteaptă să îi urce în grad PSD, dar unii s-ar putea să vină. Depinde de proiectul personal al fiecăruia”, a spus Țuțuianu. Potrivit acestuia, scopul formațiunii conduse de Victor Ponta este să fie mai puternică decât PSD în 2024 și la alegerile parlamentare din 2020 să obțină „15%-17% poate spre 20%”.

Acesta a menționat că momentan un lucru „cert” este că fostul premier Victor Ponta va deschide lista Pro România la alegerile europarlamentare pentru a ajuta partidul în alegeri, dar nu va pleca la Bruxelles şi că locul doi pe lista partidului va fi comisarul european Corina Creţu.

Țuțuianu a mai spus că Pro România „are capacitatea să ia 8-10%, adică 3-4 europarlamentari” la alegerile din luna mai.

Recomandările redacției