Senioarele CARP au sărbătorit cu bucurie încă o lună a femeii

0
289

O impresie distinctă și totodată… distinsă a lăsat sărbătorirea recentului… 8 Martie de către o parte dintre senioarele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Arad. Acestea au avut parte de un eveniment deosebit, de curând.

Cu o bucurie așezată și cu o siguranță seniorială – pe care numai munca unei vieți întregi și o conștiință împăcată ți le pot pot da – doamnele, aflate la tinerețea celei de-a doua jumătăți de… secol a vieții lor, au ridicat paharul și-au urat sănătate tuturor semenelor mai tinere dar și celor ce se îndreaptă ori sunt la vârsta glorioasă atinsă de Regele Mihai; ori chiar mai încolo…  Sănătate au urat și celor ce au făcut posibilă sărbătoarea: consiliului de conducere CARP în frunte cu președinta Lidia Dan – aflată și ea la o frumoasă vârstă pe care o poartă cu eleganță și prestanță.

După ce a subliniat pe scurt câteva probleme organizatorice – și după ce și-a prezentat echipa de consilieri care a ajutat-o la realizarea lor – scurta intervenție a președintei CARP, economista Lidia Dan, s-a încheiat tot cu tradiționale urări de bine și de sănătate pentru toată lumea.

Spre cinstea lor, după această necesară introducere, sărbătoritele – dar și… invitații lor! – au trecut fără alte vorbe la… dans. S-au auzit vechi șlagăre, cu valoare dovedită în timp, care au adus zâmbete pe fețele tuturor și-au… eliberat energii nebănuite; iar dacă nu erai atent la chipurile ninse ale dansatorilor te credeai printre tinerii… anilor 60-70-80! Iar despre acele generații – ce au prins două regimuri politice dure și-un final de Război Mondial! – se poate spune că au știut munci dur dar și că au știut să se distreze bine și mai ales să… danseze!

Dovedind că simplitatea e mereu cea mai… la modă, și meniul a fost simplu, bun pentru toate „dietele“: o ciorbă gustoasă, urmată de-o friptură de pui la tavă; simplu, hrănitor și sănătos.

Ar mai fi de spus, că (și) de acest… 8 Martie atmosfera a fost deosebită: doamnele, ce au afișat toalete impecabile, au socializat cu vervă iar oaspeții domni (nu foarte mulți!) le-au ținut până la un punct isonul.

Însă, cu riscul de a mă repata, trebuie să subliniez că cele mai populare și gustate momente ale petrecerii senioarelor arădene au fost cele… dansante!

Bunaciu Florica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.