buleuJudecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis să amâne sentinţa definitivă în cazul Adrian Buleu, acuzat că l-ar fi ucis pe omul de afaceri Abel Apostol. Deşi decizia a fost aşteptată în cursul zilei de astăzi, magistraţii au decis să amâne pronunţarea sentinţei, pentru data de 30 septembrie.

Judecătorul de caz al Tribunalului Caraş-Severin l-a condamnat pe inculpatul Adrian Buleu la 13 ani de închisoare, pentru omor, aplicându-i totodată şi un spor de trei ani de închisoare pentru cel de-al doilea cap de acuzare – distrugere.

De asemenea, părţile civile, Albert şi Luminiţa Apostol, vor primi fiecare câte 50.000 de euro daune morale, dar şi 10.000 de auro daune materiale.

„Suntem dezamăgiţi! ne aşteptam la o condamnare cu executare de cel puţin 20 de ani” ne declara Albert Apostol, fiul victimei, la data pronunţării sentinţei de către magistraţii Tribunalului Caraş-Severin.

Avocaţii acuzării au cerut judecătorului să aplice pedeapsa maximă inculpatului Buleu, indiferent dacă va fi sau nu schimbată încadrarea juridică, din omor în omor calificat.

Evident, cei patru avocaţi ai lui Adrian Buleu, au susţinut că inculpatul este nevinovat, considerând că probele nu au fost administrate corect. Aceştia au cerut ca inculpatul să fie achitat.

Abel Apostol a fost dat dispărut din data de 3 mai, de către familia sa, Adrian Buleu, partenerul de afaceri, fiind arestat preventiv pe data de 9 mai.

În momentul dispariţiei (1 mai 2013), Abel a venit acasă, să mânânce, după care a plecat la baza sportivă. Soţia l-a sunat la 21,45, dar telefonul era închis, aşa că, văzând că nu apare, a sunat-o pe Alina Buleu, asociata, care nu ştia nimic despre Abel.

În seara în care a dispărut, Abel fusese la firmă, cu Adrian Buleu şi cu soţia acestuia. Buleu a recunoscut, a doua zi, într-o declaraţie dată poliţiştilor care cercetau dispariţia lui Abel Apostol, că acesta s-a aflat la restaurant în jurul orelor 21:00-21:30. Anchetatorii au stabilit că, la câteva minute după ora 21:00, Abel a fost ucis de către Buleu, în incinta restaurantului, după care, în jurul orelor 21:30, cadavrul lui a fost transportat într-un loc necunoscut.

Recomandările redacției