serbanDivizionara secundă de rugby CSU Arad se reuneşte pe 21 ianuarie, dar certitudinile se lasă aşteptate. Momentan sunt posibile toate variantele următoare: participarea în liga a doua, ca şi până acum, desfiinţarea sau, în cel mai fericit caz, chiar înscrierea în Superligă. Managerul Ovidiu Șerban transmite că totul depinde de susţinerea financiară de pe plan local şi de la Minister, iar speranţa este ca Aradul să se înscrie cu adevărat în rândul oraşelor care îşi doresc rugby de performanţă. Cert este că jucătorii au încă restanţe salariale, iar dacă bugetul nu va permite măcar participarea în liga a doua, există premise ca oraşul nostru să piardă încă o echipă.
„Eu vreau să fac performanţă, nu să fur performanţa. Depinde dacă Aradul îşi doreşte o echipă în plus sau nu şi cât de mult interes există pentru rugby. Nu exclud nicio variantă, să ştiţi că este loc în Superligă, iar dacă vorbim de competiţie, cam tot de atâţia bani ar fi nevoie ca şi în Divizia Naţională. De la Minister nu ştim încă pe ce bani ne vom baza, dar se pare că vor fi mai puţini. Sunt singurul antrenor care mai cumpără în România juniori, pentru ca apoi să merg cu ei departe. Sunt arădean şi mă doare însă că sportul de performanţă moare”, spune antrenorul arădean.
Aradul a încheiat pe locul trei în sezonul trecut atât în cadrul Diviziei Naţionale cât şi la rugby în şapte. Deşi a evoluat în liga secundă, gruparea universitară s-a remarcat şi anul trecut prin convocarea unor jucători la loturile naţionale, doi dintre ei reușind să pătrundă chiar în cel de seniori.

Recomandările redacției