Moș Crăciun va fi alături de copiii bătani și în acest an, aducându-le daruri, doar că serbarea de Crăciun a copiilor bătani se va decala cu o zi, adică se va ține joi,  18 decembrie.
Aceasta datorită faptului că vineri, în intervalul orar 10-15 se va întrerupe curentul electric în zona Bata datorită unor reparații pe care furnizorul de curent electric le va face la linia de medie tensiune.
Prin urmare, întreaga serbare
s-a devansat cu o zi, fiind programată pentru joi, 18 decembrie.
Ca de obicei serbarea de la Bata va fi găzduită de Căminul Cultural din Bata și va începe la ora 10.  Grupuri de copii vor cânta, dansa și colinda iar bunul și bătrânul Moş Crăciun – cel generos şi iertător, le va dărui tuturor copiilor comunei – şcolari şi preşcolari, tot felul daruri dulci şi tot felul de surprize, ca în fiecare din ultimii peste douăzeci de ani.
Serbarea copiilor de la Țela se va ține în cadrul Școlii Generale din Țela.
Moș Crăciun a fost sponsorizat și de această dată, ca în fiecare din ultimii ani, de o cunoscută asociație germană THW,  o fundație din Irlanda, de reprezentanți ai SC Diabas Bata, ai Asociaţiei Ocolul Silvic Mocioni-Stârcea,  precum și de administrația din Bata; SC Carmeusse pregătind pachete gata realizate pentru toți copiii bătani instituționalizați: respectiv școlari și mici grădinari.
„Aducem mulțumiri tuturor sponsorilor lui Moș Crăciun și din acest an, eforturile lor gene­roase aducând și în acest an
bucurie pe fețele copiilor din întreaga comună Bata“ – sublinia primarul Ion Micurescu.      (F.B.)

Recomandările redacției