Sergiu Mârza rămâne în arest preventiv

5
1171

Sergiu Mârza va rămâne în arest preventiv cel puțin încă o lună. Astfel, s-a dispus în urmă cu câteva minute, prelungirea arestării preventive până la data de 28 mai 2019 inclusiv. Soluția pronunțată de Judecătoria Arad este cu drept de contestatie în termen de 48 de ore la o instanță superioară, în acest caz Tribunalul Arad.

Amintim că un poliţist de la Rutieră a ajuns în data de 30 martie a.c., la audieri, fiind cercetat într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Circa 220 de baxuri de ţigări au fost capturate pe Centura Aradului.  Procurorii ne-au confirmat că acesta a fost și reținut pentru 24 de ore. „A fost reținut și urmează să fie prezentat de colegii de la Parchet cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă cu țigări”, ne-a declarat Andreea Ailioaie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Polițistul în cauză este agentul șef adjunct Sergiu Mârza, de la Poliția Rutieră Arad.

Ulterior, suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Arad a dispus măsura privativă în cazul acestuia. „Documentarea activității infracționale a fost desfășurată de polițiștii din cadrul IPJ Arad. Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, a declarant inspector de poliție Adine Aconstantinesei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Potrivit unor informații, au fost descoperite 220 de baxuri de țigări, în valoare de peste 200.000 de lei, adică în jur de 42.000 de euro. Totodată, persoana în cauză se afla pe scaunul din dreapta al autoutilitarei în care au fost găsite țigările. El ar fi încercat să fugă, dar a fost prins de oamenii legii. Întreaga cantitate de țigări a ajuns în curtea Poliției, unde a fost depozitată.

Totodată, în data de 11 aprilie a.c., a fost prins și șoferul autoutilitarei care se sustrăgea urmăririi penale, mai exact a reușit să fugă când Sergiu Mârza a fost prins.

Astfel, polițiștii au depistat un autoturism parcat în afara părții carosabile, pe DN 69, pe raza localității Vinga, despre care exista suspiciunea că ar fi fost condus de un bărbat căutat de autorități. La vederea polițiștilor, bărbatul a intenționat să plece, fiind blocat de o patrulă de poliție la puțin timp după ce s-a pus în mișcare. În urma identificării conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 33 de ani, din Arad, s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat și că se sustrage urmăririi penale într-un dosar penal de contrabandă cu țigarete, cercetat sub coordonarea directă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

 

5 COMENTARII

  1. Mladin Cosmin are o întreaga retras care se ocupa cu distribuția țigaretelor in tot județul Arad și de care Poliția a avut cunoștința și nu a luat măsuri oare de ce ????? Frății Grigorescu vând la PTa Mihai Viteazu ,Dolea Dana la P-ta Fortuna ,Pricop Elvis in Checheci ,Familia Pascu de pe Abatorului ,Nistor Sergiu din Gai cu Ar01NAC

  2. patroni de firme de transport din Arad fac trafic internațional de ani de zile Și totul se știe doar sunt probe camioane cu țigări capturate in Germania Franța Anglia și toți sunt din anturajul lui Dani Copil ,Mladin Cosmin ,Polach,MIG,Nistor Trans ,Spedd Line a cărui patron a fost chemat la diccot Timișoara pt același problema nimeni nu se sesizează și toate lumea Închide ochii mai ales poliția economică care are in atribuție linia de munca ???????

  3. Pana sugaciule ! Nu mai bine ne povestești de cine te tine pe tine in spate ! Povestește puțin de Doru Pana ,Adi Mateaș ! Cât mai costa măsluirea unui buletin acloltest la medicina legală acuma ? Acolo unde aveai tu atribuție in linia de munca ! De cazul Trifa ce se mai aude ? Nici o audiere nimic ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.