Echipa de pe malul Crișului Alb nu a pierdut ocazia să-și treacă în cont cea de-a șasea victorie consecutivă, rezultat cu care a rămas pe locul secund și după runda cu numărul 29 a Ligii a III-a (seria a IV-a). Filiașul nu a fost un adversar tocmai facil, dar sebișenii au tratat perfect meciul, au punctat când a trebuit și au bifat scorul de neprezentare.
Gazdele au forțat deschiderea tabelei încă din start, iar după transversala lui Pîslaru au și reușit acest lucru. După o fază prelungită de atac, Sz. Vereș a centrat de pe stânga, iar Onțel a reluat imparabil cu capul din 14 metri: 1-0 încă din minutul 12. Până la pauză, am mai consemnat câte o ocazie de ambele părți. Mai întâi, Mărgărit a tras peste de la marginea careului, iar apoi I. Dinu nu a cadrat nici el lovitura cu capul după cornerul lui Geanimu.
Avertizați la pauză de managerul Cojocaru, sebișenii au început cu gol actul secund. Mărgărit i-a pasat lui Ruță dintr-o lovitură liberă, iar acesta a trimis la semi-înălțime la colțul lung al porții adverse din 17 metri ușor lateral dreapta. Oaspeții au rămas periculoși în special din faze fixe, Badea și Dinu ratând de puțin ținta. Apoi, s-a remarcat Poiană la execuția de la distanță a lui Calu, Badea finalizând pe lângă după respingerea portarului celor de la Național. Dinu a tras odată în plasa laterală din apropiere, în timp ce Sebișul a fost pragmatică. În minutul 82, Ruță l-a deschis pe Săulescu, acesta a intrat în careu și a înscris la colțul lung.
Din păcate, la „adevăr”, adică după anularea rezultatelor celor de la CNP Timișoara, Sebișul e sub Reșița, pe locul 3. Iar, dacă Șirineasa bate și Cermeiul, nici sancțiunea de 9 puncte ce se anunță pentru trupa lui Dulca nu mai îi este de folos echipei lui Cojocaru și Merșca.
Formații:
Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Pintea (84 Rugină) – Săulescu (91 Tatulea), Ruță, Onțel (87 Cl. Vereș) – Mărgărit (71 Susan)
CSO Filiași: Nica – Calu, Preda, Chiriță, Crușoveanu – D. Stancu, Tudor (70 Borneci), Chivu – Lupu (25 Badea), I. Dinu (86 Cale), Geanimu ( 53 Roman)
Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare) – Gheorghe Tarba (Coaș – Maramureș), Cristian Mureșan (Cavnic – Maramureș).
Observatori FRF: Cosmin Danciu (Hunedoara) – Petru Boroș (Oradea)

Recomandările redacției