Echipa fanion a Aradului a luat un punct de pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești, la capătul unui meci cu lumini, dar și destule umbre. Inspirația lui Cipri Rus, autor al „dublei” de astăzi, din primul meci al etapei a 18-a a Ligii a 2-a, nu a fost dublată de apărare, care a suferit și când Petrolul a jucat în zece.

Gazdele au dominat începutul de partidă, iar acest lucru avea să se materializeze în minutul 12: Ștefănescu a intrat în careu din banda stângă, El Hasni l-a tatonat fără a-i bloca unghiul de șut, iar mijlocașul Petrolului a tras perfect la colțul lung de la 14 metri, lăsându-l fără șanse pe Orlic.

După deschiderea de scor, UTA a preluat inițiativa și putea egala, dar execuția slabă a lui David Popa și bara lui Ciprian Rus, după o centrare perfectă a lui Miculescu, au păstrat tabela la 1-0.

Totuși, arădenii aveau să egaleze până la pauză: Manea a insistat la o minge care părea pierdută, a luat balonul din picioarele lui Antoche, care apoi l-a tras din spate în careu, iar „centralul” Miron a arătat punctul cu var și l-a eliminat pe fundașul Petrolului, care avea deja un galben. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Rus, iar scorul de 1-1 a rămas până la pauză.

Tot căpitanul UTA-ei și-a dus echipa în avantaj la patru minute de la reluare: Miculescu i-a pasat cu călcâiul lui Rus, care a scăpat de la 40 de metri pe stânga, în viteză, a pătruns în careu, l-a depășit pe Cazan și a trimis cu stângul la colțul scurt pentru 1-2.

Partida părea că se îndreaptă spre o victorie utistă, dar în minutul 69 Benga a dat pe lângă minge în propriul careu și l-a lăsat pe Marinescu singur cu Orlic. Căpitanul Petrolului a tras slab, dar portarul utist l-a atins și s-a dat penalty. Arnăutu a executat, Orlic a atins balonul, dar nu destul încât să oprească golul.

Până la final, în ciuda omului în minus, Petrolul a dominat, iar UTA s-a mulțumit cu un punct, pe care până la urmă l-a și obținut.

Pentru moment cel puțin, Petrolul urcă pe primul loc în clasament, iar UTA își păstrează poziția a zecea.

Petrolul: Tordai – Alb. Olaru, Antoche, Fl. Plămadă, Ţigănaşu – M. Chindriş, Danci (L. Cazan 38) – Șaim (R. Grecu 82), L. Marinescu, Ştefănescu (N. Popescu 77) – Arnăutu. Rezerve neutilizate: Bolboașă – Velisar, Ciocâlteu, Cl. Herea. Antrenor: Octavian Grigore

UTA: Orlic – Manea, El Hasni, Benga, Copaci – Coulibaly, Enescu – Costin, Miculescu (Petra 55), C. Rus (Oprea 86) – D. Popa (Janos 62). Rezerve neutilizate: Bodea – R. Iuga, Suslak, Dan. Antrenor:  Ionuț Popa

Arbitri: Florin Miron (București) – Sebastian Stoianov (Constanța), Vlad Bârleanu (București). Rezervă: Alexandru Tudor (București)

Observatori FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc), Dorinel Dincă (Călărași)

Recomandările redacției