catedraleCe elan prodigios i-a îndemnat pe oamenii evului mediu la realizarea unor clădiri care uimesc și astăzi? Cine erau aceia care prin știința și munca lor au construit Catedralele Gotice? Ce legătură există între Alchimie, Astronomie, Tradiţia umanităţii şi svelte catedrale care
se avântă spre înaltul cerului, sfidând greutatea materiei? De ce au fost numite „cărţi de piatră” şi ce învăţături esenţiale ne transmit?
Catedralele Gotice din Franţa reprezintă o culme a spiritualităţii şi creativităţii minţii şi spiritului uman, o dovadă că omul are resurse interioare nebănuite, care îl fac să depăşească limite materiale, psihologice şi mentale.
Mişcarea Arădeană şi librăria „Scienta” vă invită să descoperiţi minunata şi misterioasa lume a simbolurilor Catedralelor Gotice.

Invitatul special al serii va fi  prof. Monica Varga, director al Asociației Noua Acropolă Filiala Timișoara.

Monica Varga este director al Asociaţiei Culturale Noua Acropolă – filiala Timişoara, absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, membru al asociaţiei Noua Acropolă din 1999 şi, din 2001, susţine cursuri şi conferinţe ce promovează filosofia ca stil de viaţă şi cultura ca factor fundamental în schimbarea societăţii.
Noua Acropolă este o asociaţie culturală internaţională, non-guvernamentală şi non-profit, înfiinţată în Argentina, în 1957. Aceasta îşi propune să readucă în actualitate organizarea şi educaţia şcolilor de filosofie în manieră clasică, fiind independentă de orice interese politice, religioase sau financiare. În România, îşi desfăşoară activitatea din 1990, realizând mai multe acţiuni de voluntariat – cultural, umanitar şi ecologic – în 6 oraşe din ţară.
http://www.noua-acropola.ro/

Asociaţia Pro-Urbe Arad are ca scop protejarea şi reabilitarea monumentelor din Arad respectiv, monitorizarea activităţii de păstrare, protejare, restaurare, a patrimoniului arhitectural din oraşul Arad, și militează pentru o raţională şi ponderată activitate de reabilitate a zonei şi integrarea ei în ansamblul urban.
http://www.prourbe.ro/

Mișcarea Arădeană este o organizație non-guvernamentală constituită cu scopul de a proteja, respecta și promova Aradul și valorile sale, ale cărei direcții majore de acțiune sunt: identitatea locală, calitatea vieții, democrația și transparența în administrația locală.
http://www.miscarea-aradeana.ro.

Recomandările redacției