serpi primaMai mulţi şerpi au fost văzuţi în centrul municipiului, la nici un kilometru de Primărie. Locuitorii de pe strada Episcopiei povestesc că au observat reptilele pe trotuar şi pe carosabil, una dintre acestea fiind omorâtă de o maşină. „Am văzut un şarpe la câţiva metri de sediul ITM, la intersecţia dintre străzile Episcopiei şi Salacz Gyula. Era mort, fiind pro­babil călcat de o maşină. Când am ajuns acasă, i-am povestit mamei despre acest lucru. Aceasta mi-a povestit la rândul ei că una dintre vecine a văzut şi ea un şarpe, dar acela era viu. Avea între 30 şi 40 de centimetri. Nu înţeleg cum este posibil aşa ceva. Locuim în centru, în zona A, plătim impozite mari, iar pe stradă sunt şerpi. Falcă în schimb face pasarele peste Mureş. Ar trebui să facă şi aici o pasarelă, să putem trece peste şerpi”, sus­ţine Dan Artimon, vicepreşedintele Consiliului Local Civic, care locuieşte în zonă.
Focare de infecţie
Localnicii susţin că nici nu ar trebui să fie de mirare că pe stradă au apărut şerpi, din moment ce două terenuri au fost lăsate în paragină de proprietari, devenind astfel un adevărat focar de infecţie. În cazul primului teren, situat peste drum de statuia lui Salacz Gyula, gardul care-l împrejmuieşte a început să se lase în mod periculos înspre trotuar, probabil din cauza presiunii făcute de vegetaţia şi pământul din spate. De cealaltă parte a gardului, bălăriile au ajuns să măsoare şi doi metri. Cu toate aceastea nu au reuşit să mascheze gunoaiele aruncate acolo. De asemenea, mai trebuie spus că locatarii de pe stradă povestesc că au văzut acolo, de-a lungul timpului şi cadavre de câini şi pisici, semn că terenul este folosit pe post de groapă de gunoi neautorizată, fără ca autorităţile să ia nicio măsură.
Mizeria este la ea acasă
Cel de-al doilea teren transformat în şerpărie se află peste drum de sediul ITM. Mizeria este acolo la ea acasă, proprietatea fiind mărginită de nişte ziduri pe jumătate dărâmate, cărămizile şi molozul fiind lăsate acolo unde au căzut. „Nu îmi pot imagina aşa ceva. Trăim totuşi într-un oraş care se vrea civilizat. Chiar în centru să fim în pericol să călcăm pe şerpi. Când s-a mai pomenit aşa ceva. Unde este Primăria? De ce nu ia nicio măsură? Văd că celor de acolo nu le pasă de noi”, susţine Vasile Nac, unul dintre arădenii întâlniţi, ieri, pe strada Episcopiei. Un alt bărbat povesteşte că a văzut şi el un şarpe pe trotuar, în timp ce se plimba într-o seară. „Şi eu am avut o surpriză neplăcută. Într-o seară, când mă plimbam am văzut un şarpe destul de mare. Noroc că l-am observat din timp şi nu am călcat pe el. Cred că cineva ar trebui tras la răspundere. Unde trăim, în junglă?”, afirmă Marius Tudor.
Pe de altă parte reprezentanţii primăriei spun că nu au nicio posibilitate să intervină. „Fiind vorba despre proprietăţi private, primăria nu are bază legală să ia vreo măsură”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Recomandările redacției